Löydä asunto

Vuokra-asunto

Suomessa monet ihmiset asuvat vuokra-asunnossa. Silloin asunnon vaihtaminen on helppoa, koska sinun ei tarvitse myydä eikä ostaa asuntoa. Toisaalta vuokranantaja voi sano irti vuokrasopimuksen, jos hänellä on siihen pätevä syy. Silloin sinun on muutettava vuokra-asunnostasi, vaikka et tahtoisi.

Kuntien vuokra-asunnot

Myös kunnat omistavat vuokra-asuntoja. Usein ne ovat muita vuokra-asuntoja edullisempia. Voit hakea valtion tukemaa vuokra-asuntoa, jos sinulla on jokin seuraavista:

  • Suomen kansalaisuus;
  • rekisteröity oleskelulupa;
  • oleskelukortti;
  • vähintään kolme vuotta voimassa oleva oleskelulupa; tai opiskelijan oleskelulupa.

Halutessasi hakea kunnallista vuokra-asuntoa täytät hakemuslomakkeen kuntasi asuntotoimistossa. Kaupungin/kunnan yhteystiedot:

Yksityiset vuokra-asunnot

Useimmiten yksityisen vuokra-asunnon saa nopeammin kuin kunnallisen vuokra-asunnon. Yksityisen vuokra-asunnon vuokra on usein korkeampi. Voit hakea yksityisiä vuokra-asuntoja internetistä ja paikallislehdistä. Myös asunnonvälittäjiltä kannattaa kysyä suoraan, onko heillä tarjota sopivaa asuntoa.

Halutessasi vuokrata yksityisen asunnon, ota yhteyttä asuntoa vuokraavaan henkilöön. Sopikaa koska voit tulla katsomaan asuntoa. Vuokratessasi yksityisen asunnon sinun on tehtävä vuokrasopimus vuokranantajan kanssa.

Pietarsaaren seudun yksityisten asunnonvälittäjien yhteystiedot:

Muista tehdä muuttoilmoitus, jotta postisi löytää perille!

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)