Pakolaisten vastaanotto

Kiintiöpakolaisia (vietnamilaisia) seudulle vastaanotettiin ensimmäisen kerran 1989. Vuodesta 2010 lähtien Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Pedersöre, Luoto ja Kruunupyy vastaanottavat pakolaisia yhdessä. Vuonna 2010 seudulle tuli 36 burmalaista kiintiöpakolaista. Vuonna 2011 seudulle tuli 79 kiintiöpakolaista Afganistanista ja vuonna 2012 vastaanotettiin 50 pakolaista Afganistanista.
Viimeisten vuosien aikana (2014- 2016) Pietarsaaren seutu on vastaanottanut 50 syyrialaista pakolaista per vuosi. Kauden 2017 - 2019 aikana Pietarsaaren seutu tulee vastaanottamaan 100 kiintiöpakolaista per vuosi.
Pietarsaaren seudun kotouttamismalli

Pietarsaaren seudun kotouttamismalli näkyy kaikkien osastojen kotouttamistyössä. Maahanmuuttotyötä on tehostettu uudella organisaationmallilla, uudella yhteistyösopimuksella ja useammilla jäsennellyillä verkostoilla sekä viranomaisille että vapaaehtoista työtä tekeville. Ajankohtainen prosessi on jatkoa yhteistyölle, jotka Pietarsaaren, Luodon, Kruunupyyn, Uudenkaarlepyyn ja Pedersören kunnat aloittivat vuonna 2010. Pietarsaaren seudun kunnilla on erilaisia tarpeita, mutta kunnat hyötyvät kuitenkin yhteisestä tavoitteesta ja suunnitelmasta sekä samantapaisista tavoista toteuttaa näitä. Tasa-arvoinen palvelu on tärkeä seudulla, jossa kunnat ovat samankaltaisia. Pietarsaaren seudun kotouttamismalli perustuu ensisijaisesti verkostotyöhön, jossa käydään jatkuvaa vuoropuhelua. Verkostotyö on tärkeää ja käsittää useita sektoreita.

Lue lisää eri kuntien kokemuksista järjestää kotouttamispalveluja kiintiöpakolaisille.
Tietopaketti – pakolaisten vastaanotto

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)