Työttömyys

Jos olet työtön, voit ilmoittautua työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto).Työtä voi löytää monella tavalla:

  • Voit itse ottaa yhteyttä työpaikkaan, mistä haluaisit töitä.

  • Voit jättää työhakemuksen työpaikalle, vaikka siellä ei juuri silloin olisikaan vapaita työpaikkoja. Työnantaja voi ottaa myöhemmin yhteyttä, kun työtä on tarjolla.  Kun lähetät työhakemuksen liitä siihen ansioluettelo (CV). CV:ssä voit kertoa koulutuksestasi ja aiemmista työpaikoista.

  • Vapaista työpaikoista ilmoitetaan internetissä, esim. osoiteessa työ.fi. Suurin nettipaikka on työ- ja elinkeinotoimistojen sivuilla. Monista työpaikoista ilmoitellaan myös paikallisissa lehdissä kuten Pietarsaaren Sanomissa (PS, PS Pulssi) Österbottens Tidningissä (ÖT) ja Jeppis Weeklyssä.

  • Suomi tarvitsee yrittäjiä. Jos sinulla on hyvä yritysidea ja olet valmis tekemään lujasti töitä, oman yrityksen perustaminen voi sopia sinulle.

Oman yrityksen perustajan pitää tuntea yrittämiseen liittyvä lainsäädäntö. Yrityksen on maksettava työntekijöittensä verot ja palkat sopimusten mukaan. Yrityksen perustamisesta opetetaan myös kursseilla. Kurssilla oppii, miten yrityksen taloutta hoidetaan ja miten liikesuunnitelma tehdään.

Jos sinulla on kysyttävää käänny Pietarsaaressa kehitysyhtiö Concordian puoleen tai kysy asioista työ- ja elinkeinotoimistosta (TE-toimisto). 

 

 

 

 

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)