Ulkoilu

Fäboda - Pörkenäsin alueen luontopolku

Fäboda-Pörkenäsin alueen luontopolku esittelee Fäboda-Pörkenäsin vaellusreittien varrella esiintyvää luontoa sekä niitä ihmisten toimintoja, jotka liittyvät tähän alueeseen.

Fäboda-Pörkenäsin vaellusreitit perustettiin vuonna 1981. Reitit käsittävät yhtenäisen alueen Torpetista raviradalta Pörkenäsiin ja Svedjaan etelässä. Luontopolku (ja vaellusreitti) alkaa Torsvikenin raviradalta Vestersundin kylästä, ja kulkee myötäpäivään Lussilundintien, Maitotien, Messträsketin, Degernästräsketin, Långsjön, Svedjan, Pörkenäsin ja Fäbodan kautta ja palaa palaten takaisin raviradalle.

Luontopolku sijaitsee 33 km pitkän vaellusreitin varrella. Kartalta voitte nähdä, missä eri kohteet sijaitsevat. Polun voi hyvin kiertää yksittäisinä etappeina ja siten tutustua vaiheittain koko alueen luontoon.

 Luontopolku kartta

Vaellusreitit kyltit3
Vaellusreitit kartta

Vaellusreitit taukotupaHenkkan Laavu

Kaupungin asukkaille alue on tunnettua marjastus- ja metsästysaluetta, johon kuuluu runsaasti räme-, suo-, metsä- sekä rannikkoalueita.

Asukkaiden liikkumista alueella on helpotettu rakentamalla maastoon merkittyjä reittejä sekä taukotupia ja -paikkoja. Tässä esitellään lyhyesti alueen luontoa ja maisemanähtävyyksiä sekä kasvistoa, historiaa ja geologiaa. Niistä kerrotaan myös 34:ssä luontotaulussa, jotka on sijoitettu vaellusreittien varrelle.

Vaella metsissä luontoamme säästäen!

 

Hans-Erik Thel
Kunnossapitomestari

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)