Kristina Stenman: Monia valtakunnallisesti mielenkiintoisia panostuksia

23.12.2019

Joulutervehdyksessään pietarsaarelaisille kaupunginjohtaja Kristina Stenman nostaa esiin vuonna 2020 käyttöön otettavat Kielikylpykoulun ja päiväkoti Alman, kansallisesti merkittävinä rakennushankkeina.

Hyvät Pietarsaarelaiset! Elämme vuoden pimeintä aikaa. Uskon, toivon ja rakkauden, torikuusen ja kävelykadun puiden valot katkaisevat kuitenkin pimeyden ja muistuttavat meitä joulunajasta.

Tämä on hyvä hetki katsoa sekä taaksepäin kulunutta vuotta että eteenpäin. Pietarsaari ja koko seutu on edelleen menestyvää aluetta Suomessa, jossa on kasvavia, menestyviä yrityksiä ja paljon vientiä. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet hankkeita yritysten ja kaupungin osaavan työvoiman saatavuuden edistämiseksi. Tämä tarkoittaa niin hyvien, monipuolisten palvelujen kuin houkuttelevan asumisen tarjoamista, mutta myös sitä, että kerromme, mitä kaikkea hienoa voimme Pietarsaaressa tarjota.

Meillä on monia isoja, myönteisiä panostuksia kaupungissamme. Kielikylpykoulu ja päiväkoti Alma valmistuvat vuonna 2020. Ne ovat merkittäviä ja valtakunnallisesti mielenkiintoisia rakennushankkeita, jotka voivat tuoda meille monia vierailijoita. Ensi vuonna myös Siikaluodon alikulku valmistuu. Se sitoo kaupungin sisääntulon ja keskustan aivan uudella tavalla, ja voi vilkastuttaa keskustan kauppaa ja elinvoimaa. Keskustan liikenne- ja ympäristösuunnitelman päivitys on työn alla, ja olemme iloisia kaikista niistä palautteista, joita asukkailta on jo tullut. Jatketaan ensi vuonna! Vuoden 2020 talousarvioon sisältyy myös skeittipuisto, ja jatkamme kaupungin puistojen parantamista.

Joulukuussa kaupunginvaltuusto päätti, että Pietarsaari on valmis siirtämään sosiaali- ja terveydenhuoltonsa Pohjanmaan hyvinvointialueelle, luultavasti vuonna 2022. Meillä on hyviä kokemuksia sosiaali- ja terveydenhuollon tiivistyvästä yhteistyöstä, esimerkiksi lasten, nuorten ja perheiden palveluissa. Näitä kokemuksia voimme nyt jakaa koko Pohjanmaalle ja jatkaa kehittämistyötä, samalla kuin turvaamme monipuoliset palvelut esimerkiksi erikoissairaanhoidolle Malmin sairaalassa. Luomme myös vahvan pohjan Vaasan keskussairaalalle täyden päivystyksen sairaalana.

Jouluvalot valaisevat uudenvuoden yli. Me noudatamme viime vuosien rytmiä, eli kaupunki järjestää uuden vuoden vastaanoton joka toinen vuosi. Tänä vuonna ei siis järjestetä vastaanottoa. Käsitelkää ilotulituksia varovasti!

Toivon, että joulunaika antaa mahdollisuuden läheisyyteen, lepoon ja iloon kaikille pietarsaarelaisille. Ja luotan siihen, että ensikin vuonna olette edelleen yhteydessä, innostutte, ja rakennatte Pietarsaarta yhdessä kanssamme!

Kaupunginjohtaja Kristina Stenman

Kristina Stenman kirjapöydän ääressä Kaupungintalossa Pietarsaaressa.

– Luotan siihen, että ensikin vuonna olette edelleen yhteydessä, innostutte, ja
rakennatte Pietarsaarta yhdessä kanssamme, kaupunginjohtaja Kristina Stenman sanoo.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)