Maakunnat keskustelivat valtiovarainministeri Matti Vanhasen kanssa lentoliikenteen tilanteesta

25.06.2020

Maakunnat, kauppakamarit ja kaupungit tapasivat eilen 24.6.2020 valtiovarainministeri Matti Vanhasen. Tapaamisessa keskusteltiin lentoliikenteestä.
Etäyhteydellä järjestettyyn kokoukseen osallistuivat maakuntien liittojen, keskuskaupunkien ja elinkeinoelämän edustajat Lapista, Kainuusta, Keski-Pohjanmaalta, Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta. Pietarsaaren kaupunkia kokouksessa edusti kaupunginjohtaja Kristina Stenman.
Kuuden maakunnan edustajat veivät valtiovarainministerille yksituumaisen viestin, että Finnairin reittilentoliikenne Joensuuhun, Kajaaniin, Kemi-Tornioon, Kokkola-Pietarsaareen ja Jyväskylään on käynnistettävä mahdollisimman pian ja kaupalliselta pohjalta. Tämä on erittäin tärkeä asia maakuntien elinvoimalle ja vientiyritysten kilpailukyvylle.
- Epävarmuuden jatkuminen lentojen käynnistymisestä heikentää vakavalla tavalla toimintaympäristön ennustettavuutta ja tulevaisuuden suunnittelua. Talouden nousuun tarvitaan siivet.
Valtiovarainministeri kiitti maakuntien delegaatiota vahvasta ja perusteellisesta viestistä ja jakoi huolen lentoyhteyksien tulevaisuudesta. Ministeri vakuutti valtioneuvoston olevan sitoutunut neljännen lisätalousarvion kirjaukseen, jonka mukaan hallitus huolehtii nykytasoisen lentoasemaverkoston säilymisestä ja tarkastelee kaikkia käytössään olevia vaihtoehtoja kotimaan lentoyhteyksien turvaamiseksi Joensuuhun, Kajaaniin, Jyväskylään, Kokkola-Pietarsaareen ja Kemiin.

Lisätiedot:
Kaupunginjohtaja Kristina Stenman, puh. 044 785 1411
Kaupunginsihteeri Milla Kallioinen, puh. 044 785 1651

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)