Neljäsluokkalaiset Emilia Hellund ja Matilda Asplund edustavat Pietarsaarta itsenäisyysjuhlassa

29.11.2019

Emilia Hellund ja Matilda Asplund Kirkkorannan koulusta kättelevät 5. joulukuuta pääministeri Antti Rinteen Helsingin Säätytalossa. Koko luokka osallistuu valmisteluihin.

Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhlan järjestää valtioneuvoston kanslia yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.

Tämän vuoden teemana on Suomi maailmassa – maailma meissä. Mistä asioista olen iloinen tai ylpeä Suomessa? Mitä haluaisin näyttää tai kertoa Suomesta eri maissa asuville ystäville? Järjestäjät toivovat, että jokainen juhlaan osallistuva lapsi ottaisi mukaansa piirroksen, valokuvan, pienen tarinan tai runon aiheesta. Kortit asetetaan näytteille juhlapaikalla. Kortin voi myös tehdä yhdessä ystävien ja vaikka oman luokkansa kanssa.

– Kaikki neljäluokkalaiset kirjoittavat hieman itsestään, Suomestaan, mistä ovat ylpeitä ja kuinka he näkevät tulevaisuuden Suomessa. Emilia ja Matilda laativat myös esittelyn Pietarsaaresta. Kaikki nämä yhdistetään ja otetaan mukaan Helsinkiin, kertoo opettaja Maria Hemgård-Nylund.

Rehtori Siv Martelinin mukaan koulun tavoitteena on, että kaikki tuntevat itsensä osallisiksi.

– Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että Kirkkorannan koulu edustaa kaupunkiamme, kouluamme ja 4. luokkaa lasten itsenäisyysjuhlassa Helsingissä tämä vuonna. Valmistelemme myös omaa itsenäisyysjuhlaa koulussa samasta aiheesta kuin Helsingin juhlallisuuksissa 5.12.

Lisätietoa:
Maria Hemgård-Nylund, 4B-luokan opettaja, 050 564 8314, maria.hemgard-nylund@edu.pietarsaari.fi

Siv Martelin, Kirkkorannan koulun rehtori, 044 785 1356, siv.martelin@edu.pietarsaari.fi

Lisätietoa Mannerheimin Lastensuojeluliiton nettisivulta (linkki).

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)