Omat Hoodit haastaa nuoret kertomaan kuulumisistaan

18.05.2020

Seutukaupungit välittävät nuoristaan ja siksi maanantaina 4.5.2020 on startannut vuoden mittainen Omat Hoodit -kampanja, joka tarjoaa äänen 24:n seutukaupungin nuorille. Omat Hoodit haastaa nuoria kertomaan kuulumisistaan, ajatuksistaan ja esittelemään kotikaupunkinsa parhaita puolia.

Koska nuorten äänen kuuleminen ja positiivinen asenne elämään on tärkeää, kannustaa myös Suomen suosituin YouTube-komediaryhmä Justimus Films nuoria tarttumaan Omat Hoodit -haasteeseen videollaan. Justimus toimii myös Omat Hoodit -kampanjan tuomaristossa.

- Nyt on hyvä hetki päästää mielikuvitus valloilleen, antaa luovuudelle tilaa ja kertoa omista fiiliksistään. Hienoa, että nuoria haastetaan tarkastelemaan arkeaan taiteen keinoin, toteaa Justimuksen Sami Harmaala.

Seutukaupunkiverkoston Joustavat koulutusmallit -hanke haastaa ensimmäiseksi nuoret kertomaan kuulumisistaan tänä erikoisena aikana ja siitä, mitä he aikovat tehdä ensimmäiseksi kotikaupungissaan, kun sosiaaliset rajoitukset ovat ohitse. Maanantaina 4.5. alkaneeseen haastekisaan voivat osallistua 10-22-vuotiaat kampanjan kaupungeissa asuvat nuoret videolla, kuvalla, piirustuksella tai tekstillä. Kampanja haluaa haastaa nuoria tarkastelemaan arkeaan positiivisista näkökulmista. Osallistumisaikaa haasteeseen on 31.5. asti.

Osallistujien lähettämät kuvat ja videot julkaistaan Omat Hoodit -kampanjan sosiaalisissa medioissa kevään aikana. Lisätietoja ja ohjeet julkaisujen lähettämiseen löytyvät www.omathoodit.fi -sivustolta.

Paikalliset palkinnot, joiden voittajat valitsevat Pietarsaaren kaupungin jury:

1. Elokuvaliput, limsat ja popcornit neljälle Bio Rex'issä

2. Pizzat neljälle Mr Bank'issa

Ensimmäiseen Omat Hoodit -haasteeseen osallistuneiden keskuudesta valitaan kesäkuussa kilpailun voittaja. Voittaja saa itselleen Segway Ninebot ES2 -sähköpotkulaudan ja pääsyn avustajaksi Justimuksen uuden Duo 2 -tv-sarjan kuvauksiin, jotka tapahtuvat elo-syyskuussa 2020.

Omat Hoodit kampanja toteutuksesta vastaavat Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamat Seutukaupunkiverkoston hankkeet Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa ja Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa. Hankkeiden rahoituksen koordinoinnista vastaa Etelä-Pohjanmaan liitto.

Omat Hoodit -kampanjassa mukana olevat kaupungit: Alavus, Huittinen, Iisalmi, Imatra, Kalajoki, Kauhajoki, Kauhava, Keuruu, Kristiinankaupunki, Kurikka, Laitila, Loimaa, Parkano, Pietarsaari, Raahe, Rauma, Riihimäki, Salo, Sastamala, Savonlinna, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus, Ylivieska

Lisätietoja:

www.omathoodit.fi

Henry 'Osku' Ketola, puh. 050 349 8410, henry.ketola@kurikka.fi

Minna Pappi, puh. 040 353 4794, minna.pappi@iisalmi.fi

Kaupunginsihteeri Milla Kallioinen, puh. 044 785 1651, milla.kallioinen@pietarsaari.fi

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)