Osallistu kotikaupunkisi vetovoimatutkimukseen!

31.01.2019

Pietarsaaren kaupunki on yksi 55:stä suomalaisesta seutukaupungista. Seutukaupunki on oman seutunsa tai alueensa keskus. Seutukaupungit toteuttavat 8.–31.1.2019 yhdessä asukkailleen ”pehmeän vetovoimatutkimuksen”, jonka avulla selvitetään seutukaupunkeihin liittyviä mielikuvia.

Ihmiset muuttavat pääasiassa opiskelun tai työn perässä. Mutta asukkaita houkuttelevat myös sujuva arki, kuten viihtyisä ympäristö, tiivis kaupunkirakenne ja läheltä löytyvät palvelut – sekä esimerkiksi mielikuvat alueen identiteetistä ja vireydestä.

– Pietarsaaren kaupungin tärkein voimavara on sen asukkaat. Kaupungin strategiana on kasvaa ja saada uusia asukkaita. Näin ollen kaupungin omat asukkaat ja muualla asuvat ovat parhaat asiantuntijat vastaamaan siihen kysymykseen, että onko Pietarsaari vetovoimainen ja minkälainen imago meillä on, kertoo kaupunginsihteeri Milla Kallioinen.

Oheisen linkin kautta voit arvioida oman kotikaupunkisi vetovoimaisuutta ja imagoa sekä myös naapuriseutukaupunkeja. Voit pohtia, onko kotikaupunkisi vetovoimainen? Entä onko se imagoltaan vireä, turvallinen tai omaleimainen? 

Voidaksesi osallistua tutkimukseen, on sinun asuttava Pietarsaaressa tai jossakin muussa seutukaupungissa, esimerkiksi Kristiinankaupungissa. Lomakkeen täyttämiseen kuluu noin 5 minuuttia. Linkki tutkimukseen

– Halusimme lähteä mukaan tähän tutkimukseen, koska tämä tutkimus tuottaa meille uudenlaisen kokemukselliseen tietoon perustuvan kuvan kuntavetovoimasta. Tutkimus piirtää kuvan kunkin seutukaupungin tunnettuudesta, imagosta ja vetovoimaisuudesta kaupunkien asukkaiden ja muualla asuvien näkökulmasta.

– Samaan aikaan Pietarsaaren kaupunki on tilannut tilastoanalyysin kaupungin vetovoimasta, ja kun tämän asukaskyselyn tulokset saadaan analysoitua niin järjestämme tuloksista yleisötilaisuuden helmikuun 2019 aikana, jatkaa Kallioinen.

Tutkimuksen avulla autetaan kaupunkeja kehittämään niiden tunnettuutta ja vetovoimaa - ja sitä kautta elinvoimaa! Muista vastata kyselyyn viimeistään 31.1.2019!

Lisätiedot:
Milla Kallioinen, kaupunginsihteeri, puh. 044 785 1651
Tutkimuksen toteuttaa Innolink. Lisätietoja tutkimuksesta antaa tutkimusoperaattori Ville Ottela, Innolink, puh. 010 633 0200

 

FB TWITTER tutkimusaktivointi kuva ja teksti

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)