Paul Hallvarin kadun nopeusrajoitus 40 km/t kesällä

19.06.2019

Paul Hallvarin kadun nopeusrajoitusta nostetaan tilapäisesti ajalla 17.6.–12.8.2019. Kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä kehottaa samalla tiellä liikkujia maalaisjärjen käyttämiseen.

Länsiväylän ollessa suljettuna liikenteeltä, Paul Hallvarin kadun nopeusrajoitusta nostetaan 40 kilometriin tunnissa. Aiempi nopeusrajoitus oli 20 km/t.

- Kyseinen rajoitus on voimassa koulujen ollessa avoinna. Nyt nostamme nopeutta tilapäisesti normaaliin katunopeuteen, joka on 40 km/t. Ainoan haasteen muodostaa uuden Kielikylpykoulun rakennustyöstä johtuva työpaikkaliikenne ja sitä varten asetamme erilliset varoitusmerkit, sanoo kaupungininsinööri Harri Kotimäki.

Pietarinpuistikon ja Paul Hallvarin kadun risteyksessä tapahtui puolitoista viikkoa sitten onnettomuus, jossa mopoilija törmäsi autoon. Kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä on keskustellut mopo-onnettomuuksista ja ajotottumuksista.

Kotimäen mukaan risteyksen näkyvyys on riittävä. Osa tiellä liikkujista ajaa silti täydellä vauhdilla, nopeusrajoituksista huolimatta.

-Nuoret eivät myöskään ymmärrä, miksi akrobatia liikenteessä on vastuutonta, vaarallista ja kiellettyä. Takapyörällä ajaminen ei ole sallittua, sillä kuski keskittyy siinä niin paljon tasapainon pitämiseen, ettei hän huomioi ympäristöään yhtä hyvin. Haluamme kehottaa kaikkia liikennöitsijöitä, myös mopoilijoita, käyttämään tervettä järkeä.

Oxhamnin kouluparakkien pystyttäminen aloitetaan

Kaupunki aloittaa lähipäivinä Oxhamnin koulun parakkien perustusten rakentamisen. Tämä saattaa lisätä liikennemäärää alueella entisestään. Parakit pystytetään muutaman viikon kuluttua.

Paul Hallvarin katu toimii kiertotienä, kun Vaasantien ja Pietarinpuistikon tieosuutta rakennetaan uudelleen.

Länsiväylä on suljettu liikenteeltä koulujen alkamiseen 13.8. saakka. Korkeampi nopeusrajoitus on voimassa sulkemisen ajan tai koulujen alkamispäivään saakka.

Paul Hallvarin katu on suljettu Jaakon Päivillä 27.7. klo 13.30–15.30 rullasuksikilpailujen vuoksi. Liikennejärjestelyt ovat tuolloin poikkeavat.

Lisätietoa: Kaupungininsinööri Harri Kotimäki, 044 785 1750, harri.kotimaki@pietarsaari.fi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)