Pietarsaaren kaupungin korona-päivitys 19.3.2020

19.03.2020

Varhaiskasvatus

Kaupungin varhaiskasvatus on alkanut keräämään tietoa yksiköiden tilanteesta henkilökunnan paikalla olosta ja lasten osallistumisesta. Tietojen kerääminen on vielä kesken, mutta niissä yksiköissä, joista tilannetieto on jo saatu, lapsimäärät ovat pienentyneet normaalista huomattavasti.

Päätöksiä tiivistämisestä ei ole vielä tehty.

Koulut 

Kaikki koulut järjestävät opetusta esiopetuksen ja luokkien 1-3 oppilaille. Esikouluilla järjestetään myös iltapäivähoitoa entiseen tapaan.

Luokkien 1-2 oppilaat, jotka osallistuvat koulutyöhön ja joilla on iltapäivähoitoa, jäävät kouluun iltapäivätoimintaa varten. Folkhälsan ja seurakunta eivät järjestä iltapäivätoimintaa.

Kaikki yleisen opetuksen 4-9 sekä lukion oppilaat ovat etäopetuksessa.

Kirkkorannan koulun erityisluokilla on opetusta tavalliseen tapaan, samoin Resurssikoululla.

Alakoulujen ja erityisluokkien koulukuljetukset toimivat tavalliseen tapaan.

Päätöksiä tiivistämisestä ei ole vielä tehty.

Kaupungin henkilöstö soveltuvin osin etätyössä

Kaupungin henkilöstö työskentelee omissa tehtävissään normaalisti. Soveltuvin osin on siirrytty etätyöhön esimiesten ohjeistuksien mukaisesti. Samanaikaisesti tehdään osaamiskartoistusta, jotta epidemiatilanteen edetessä voidaan tarvittaessa tarjota muita töitä kaupunkiorganisaatiossa, mikäli omaan toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä ei tilapäisesti ole tarjolla.

Työvoimatarpeen selvittelyä tehdään myös tytäryhteisöjen kanssa. Tehtäviä voidaan tehdä tarpeen mukaan myös eri toimipisteissä.

Päätöksenteko jatkuu normaalisti

Sekä kaupungin viranhaltijat että toimielimet jatkavat päätöksentekoa normaalisti.

Kaupungin hallintosääntö mahdollistaa sähköiset kokoukset ja tarvittavat tekniset välineet ovat olemassa. Tällä hetkellä kokoukset hoidetaan isoissa kokoushuoneissa, joissa huolehditaan hygieniasuosituksista ja etäisyyksistä. Kokouksiin on mahdollista osallistua sähköisesti.

Kaupungin palvelut

Kaupungin palvelu- ja toimipisteiden aukioloihin ei ole tullut uusia muutoksia. Viimeisin tiedote keskiviikolta 18.3. on edelleen ajantasainen. Käynti kaupungintalolle on suljettu, mutta asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostitse. Poikkeavien järjestelyjen vuoksi vastausajoissa saattaa olla viiveitä, mutta viesteihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pian.

19.3.2020

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)