Pietarsaaren kaupungin korona-päivitys 24.3.2020

24.03.2020

Varhaiskasvatus

Kaupungin varhaiskasvatus on alkanut keräämään tietoa yksiköiden tilanteesta henkilökunnan paikallaolosta ja lasten osallistumisesta. Tietojen kerääminen on vielä kesken, mutta niissä yksiköissä, joista tilannetieto on jo saatu, lapsimäärät ovat pienentyneet huomattavasti.

Varhaiskasvatukseen osallistuvia lapsia on tällä hetkellä noin 20 % normaalimäärästä. Päätöksiä tiivistämisestä ei ole vielä tehty.

Koulut

Kaikki koulut järjestävät opetusta esiopetuksen ja luokkien 1-3 oppilaille. Esikouluilla järjestetään myös iltäpäivähoitoa entiseen tapaan.

Luokkien 1-2 oppilaat, jotka osallistuvat koulutyöhön ja joilla on iltapäivähoitoa, jäävät kouluun iltapäivätoimintaa varten. Folkhälsan ja seurakunta eivät järjestä iltapäivätoimintaa.

Kaikki yleisen opetuksen 4-9 sekä lukion oppilaat ovat etäopetuksessa.

Kirkkorannan koulun erityisuokilla on opetusta tavalliseen tapaan, samoin Resurssikoululla.

Alakoulujen ja erityisluokkien koulukuljetukset toimivat tavallisen tapaan.

Koulujen lähiopetukseen osallistuu tällä hetkellä noin 5 % lähiopetukseen oikeutetuista oppilaista. Päätöksiä tiivistämisestä ei ole vielä tehty.

Kaupungin henkilöstö soveltuvin osin etätyössä

Kaupungin henkilöstö työskentelee omissa tehtävissään normaalisti. Soveltuvin osin on siirrytty etätyöhön esimiesten ohjeistuksien mukaisesti. Samanaikaisesti tehdään osaamiskartoistusta, jotta epidemiatilanteen edetessä voidaan tarvittaessa tarjota muita töitä kaupunkiorganisaatiossa, mikäli omaan toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä ei tilapäisesti ole tarjolla.

Työvoimatarpeen selvittelyä tehdään myös tytäryhteisöjen kanssa. Tehtäviä voidaan tehdä tarpeen mukaan myös eri toimipisteissä.

Yhteistoimintaneuvottelut

Kaupunginhallitus päätti 23.3.2020 seuraavasti:

1. Kaupunki aloittaa yhteistoimintamenettelyn mikäli poikkeusolot jatkuvat 13.4.2020 jälkeen.

2. Kaupungissa ja konsernissa ei lomauteta henkilöstöä ennen 13.4.2020. Tässä vaiheessa henkilöstölle tarjotaan korvaavaa työtä, lomaa tai saldovapaata, jos omia työtehtäviä ei voida suorittaa. Niiden työntekijöiden kohdalla, joiden työn suorittaminen on estynyt 18.3.2020 alkaen, palkanmaksu päättyy 2.4.2020 alkaen, työsopimuslain 2 luvun 12 § 2 mom. nojalla.

Päätöksenteko jatkuu normaalisti

Sekä kaupungin viranhaltijat että toimelimet jatkavat päätöksentekoa normaalisti.

Kaupungin hallintosääntö mahdollistaa sähköiset kokoukset ja tarvittavat tekniset välineet ovat olemassa. Tällä hetkellä kokoukset hoidetaan isoissa kokoushuoneissa, joissa huolehditaan hygieniasuosituksista ja etäisyyksistä. Kokouksiin on mahdollista osallistua sähköisesti. Kehotamme luottamushenkilöitä ensisijaisesti osallistumaan kokouksiin sähköisesti.

Kaupungin palvelut

Kaupungin palvelu- ja toimipisteiden aukioloihin ei ole tullut uusia muutoksia. Käynti kaupungintalolle on suljettu, mutta asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostitse. Poikkeavien järjestelyjen vuoksi vastausajoissa saattaa olla viiveitä, mutta viesteihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pian.

Liikuntatilat

Uimahalli ja kaupungin liikuntatilat, ml. Rettig Sport Center ja keilahalli, ovat suljettuina toistaiseksi.

Nuorisotoimi

Tupakkamakasiinin tilat on suljettu toistaiseksi.

Erilaista toimintaa järjestetään kuitenkin pienessä mittakaavassa vaikka Tupakkamakasiini on suljettu. Nuorisotoimisto tiedottaa palveluistaan seuraavissa ryhmissä: 

Facebook: tupis-jeppis
Instagram: tupis_jeppis
Snatchat: tupisjeppis
Lisäksi nuorille on tarjolla oma portaali Decibel.fi .

Arbis ja Työväenopisto

Arbis ja Työväenopisto keskeyttävät kaiken toimintansa toistaiseksi. Keskeytys koskee kaikkia ryhmiä ja henkilökohtaista opetusta. Kurssien alkamisesta uudelleen tiedotetaan erikseen.

Arbis järjestää jo nyt ilmaisia verkkokursseja, kurssitarjonnan löydät osoitteesta https://arbis.jakobstad.fi/kurser/onlinekurser .

Wava-opisto

Wava-opiston opetus toteutetaan etäopetuksena. Opiston tapahtumatoiminta on peruttu toistaiseksi.

Kirjasto 

Kaupunginkirjasto on kiinni ajalla 18.3.-13.4.2020.

Fredrika-kirjastojen verkkosivut toimivat normaalisti kyseisenä aikana. E-aineistoa voi edelleen lainata kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. E-kirjoista löydät lisää tietoa: https://www.fredrikakirjastot/e-kirjat .

Myöhästymismaksuja ei peritä ajalla 18.3.-13.4. Lainassa olevia kirjoja tai muuta materiaalia ei tarvitse palauttaa kyseisenä aikana. Varaukset pidetään kirjaston varaushyllyissä ja ne voi noutaa, kun kirjasto avataan.

 

Tilanne muuttuu joka päivä, siksi kehotamme kaikkia kuntalaisia seuraamaan THL:n verkkosivuja www.thl.fi , mistä saa ajankohtaista tietoa.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveydenhoidon osalta seuratkaa sosiaali- ja terveysviraston sivuja https://www.sochv.jakobstad.fi/etusivu/ .

24.3.2020

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)