Pietarsaaren kaupunki suhtautuu myönteisesti Pohjanmaan hyvinvointialueeseen

03.12.2019

Pietarsaaren kaupunginhallitus katsoo, että koko sosiaali- ja terveydenhuolto voidaan siirtää Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymään.

Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy ehdotuksen Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän perussopimukseksi siten, että se tulee voimaan 1.1.2021.

Hallitus ehdottaa lisäksi, että Pietarsaaren kaupunki siirtää sosiaali- ja perusterveydenhuollon järjestämis- ja tuottamisvastuun Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymälle, aikaisintaan 1.1.2021, ja että Pietarsaaren kaupunki osallistuu hyvinvointialueen valmisteluun ja toimeenpanoon, huomioiden kaupungin esittämät näkökohdat, jotka koskevat mm. integrointia, lähipalvelua ja omistajaohjausta.

Päätös toiminnan aloittamisvuodesta tehdään yhteistyössä valmistelun etenemisen yhteydessä. Kunnan on mahdollista huhtikuun 2020 loppuun mennessä vetäytyä uudella päätöksellään hyvinvointikuntayhtymästä.

Uuden perussopimuksen mukainen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun siirto tarkoittaa, että Pietarsaaren, Luodon, Uudenkaarlepyyn ja Pedersören välinen yhteistoimintasopimus vuodelta 2009 on irtisanottava tai neuvoteltava uudelleen. Näin voidaan toimia, mikäli työ Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän muodostamiseksi jatkuu 1.5.2020 jälkeen. Siirto tapahtuu joko vuonna 2021 tai 2022.

Vaasan sairaanhoitopiiri pyysi kesäkuussa 2019 jäsenkunnilta lausunnot Pohjanmaan hyvinvointialueen perussopimuksen luonnoksesta.

Asia käsitellään valtuustossa 9.12.

Lisätietoa: Kristina Stenman, Pietarsaaren kaupunginjohtaja, 044 785 1411, kristina.stenman@pietarsaari.fi

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)