Pietarsaaren Lontoon kaupunginosan katuja kunnostetaan

04.04.2019

Samalla ympäristöä ehostetaan istutuksin ja uudet liikennejärjestelyt tekevät Lagmanin koulun koulukuljetukset joustavammiksi ja turvallisemmiksi. Ehdotus uudeksi katusuunnitelmaksi on nyt nähtävänä.

Ajankohtaiset katuosuudet ovat Rautatienkatu Itänummenkadun ja Laamanninkadun välillä, Laamanninkatu sekä Lotta Svärdinkatu Rautatienkadun ja Pohjanlahdenkadun välillä. Kaupunki uusii muun muassa katuvalaistusta ja johtoja, rakentaa hulevedelle tulva-alueen sekä asettelee istutuksia ja reunakiviä.

– Korostamme Lontoota asuinalueena. Rautatienkatua kavennetaan hieman turhan läpikulkuliikenteen vähentämiseksi, nopeusrajoitus lasketaan 30 km tuntivauhtiin ja yhdistelmäajoneuvot kielletään. Katu saa kevyen liikenteen väylän, istutuksia, reunakiviä ja LED-valaistus uusitaan. Vasemmalle puolelle tulee pysäköintipaikkoja, sanoo Magnus Brännbacka, teknisen palvelukeskuksen suunnittelija.

Laamanninkatu saa uudet liikennejärjestelyt; molemmin puolin katua tulee pysäköintipaikkoja. Ne on suunniteltu yhteistyössä Lagmanin koulun henkilöstön kanssa ja Brännbackan mukaan niiden ansiosta Lagmanin koulun koulukuljetuksista tulee joustavammat ja turvallisemmat.

– Kaikki kadut päällystetään asfaltilla. Rautatienkadun pohjoisosan työt aloitetaan syksyllä ja ne valmistuvat tänä vuonna. Lontoon kaupunginosan suunnittelu kokonaisuudessaan on parhaillaan käynnissä.

Ehdotukset uusiksi katusuunnitelmiksi ovat nähtävillä kaupungin kotisivuilla (kuulutukset) ja kunnallisteknisen osaston ilmoitustaululla (Strengberginkatu 1, 2. kerros) 14.4. saakka. Kaupunginosan asukkaat saavat lisätietoa asiasta postitse.

Lisätietoa: Magnus Brännbacka, suunnittelija, 044 785 1203, magnus.brannbacka@pietarsaari.fi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)