Pietarsaari tiedottaa-lehden uusin numero - Kaupunginjohtaja: Pietarsaari muuttuu

01.02.2019

Vuoden ensimmäinen Pietarsaari tiedottaa-lehti (1/2019) on jaettu Pietarsaaren kotitalouksiin. Lehti on saatavilla myös verkossa ja eri puolilla kaupunkia. Teemana on terveys ja hyvinvointi yhteisöllisyyden ja kulttuurin kautta.

– Moni kaupunginvaltuuston kesällä ja syksyllä tekemä päätös on alkanut näkyä kaupunkikuvassa. Lammassaaren uudet asuntotontit ja kadut ja Pirilön uusi teollisuusalue hahmottuvat. Kaksi maamerkkinä tunnettua rakennusta, BI Pietarinpuistikolla ja yksi Bodgärdetin taloista, on purettu Kielikylpykoulun ja Alma-päiväkodin alta. Kaikkien hankkeiden tavoitteena on tukea yritysten kasvua ja kehitystä sekä Pietarsaaren asukkaiden viihtyisää arkea, kirjoittaa kaupunginjohtaja Kristina Stenman pääkirjoituksessaan.

Artikkeleissa kerrotaan kaupungin yhteistyöstä suomenkielisen ja ruotsinkielisen Suomen Punaisen Ristin kanssa joidenkin Pietarsaaren asukkaiden yksinäisyyden vähentämiseksi. Kerromme myös Pietarsaaren seudun musiikkiopistosta esimerkkinä kaiken ikäisille ihmisille tarjolla olevista, terveyttä ja yhteisöllisyyttä edistävistä toiminnoista.

– Soittotunneilla ei puhuta pelkästään musiikista, vaan elämän viisauksiakin jaellaan. Opettaja näkee, miten oppilas voi. Voi olla todella arvokasta, että jollakin aikuisella on hänelle aikaa vähintään puoli tuntia viikossa, ilman kännykkää, kertoo rehtori Peter Roos, joka pyrkii osallistumaan musiikkiopiston puhallinorkestereiden toimintaan niin usein kuin vain ehtii.

Nuoret – nyt on aika hakea kaupungin kesätöitä

Kerromme myös kaupungin kesätöistä, uusista perheille ja yrityksille suunnatuista tonteista, uudistetusta Runeberginviikosta, kaupungin sähköisestä Lupapiste-asiointijärjestelmästä ja vuodenvaihteessa käyttöön otetusta hulevesimaksusta.

Huomioimme myös Vippari-palvelun, joka juhli 40:ää vuotta viime syksynä, ja kysymme asukkailta, millainen kaupunki Pietarsaaren tulisi olla. Tapahtumakalenterista löydät valikoiman urheilu- ja kulttuuritapahtumia, jotka järjestetään Pietarsaaressa keväällä. Ja paljon muuta.

Lehti sisältää lyhyen yhteenvedon englanniksi.

Lisätietoa: Viestintävastaava Jeanette Östman, 044 785 1742.

Linkki lehteen.

Finsk parm2

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)