Snellman lahjoittaa Pietarsaareen leikki- ja liikuntapuiston

26.03.2021

Perheyritys Snellman täyttää tänä vuonna 70 vuotta ja kiittää kotikaupunkiaan lahjoittamalla Pietarsaareen kaikenikäisille suunnatun leikki- ja liikuntapuiston. Snellman haluaa tarjota asukkaille uusia mahdollisuuksia yhteiseen vapaa-ajan viettoon ja osallistuu näin Pietarsaaren kehittämiseen yhteistyössä kaupungin kanssa.

- Perhe, yhdessäolo ja yhdessä tekeminen ovat meille tärkeitä arvoja ja halusimme tarjota paikan, jossa olisi tekemistä sekä lapsille että aikuisille - puiston, joka edistää pietarsaarelaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä, kertoo Snellmanin omistajaneuvoston jäsen Mikael Snellman.

- Pietarsaari on ollut Snellmanin kotipaikka jo 70 vuotta ja se on ollut hyvä koti. On tärkeä saada osoittaa kiitollisuutta myös konkreettisesti. Kaupunki ja sen asukkaat ovat luoneet meille perustan kehittää yrityksestä menestyvä valtakunnallinen toimija, Mikael Snellman jatkaa.

Suunnittelu on jatkunut koko alkuvuoden yhdessä kaupungin kanssa ja puisto on tarkoitus sijoittaa Vanhan sataman uimarannan välittömään läheisyyteen. Vanha satama on suosittu ulkoilualue. Lahjoituksen avulla alueesta on mahdollista kehittää entistä viihtyisämpi ja monipuolisempi kokonaisuus, joka mahdollistaa myös uusia oheispalveluja. Puiston vetonaulaksi lapsille on tulossa alueen teemaan sopien suuri leikkilaiva, jonka parissa riittää tekemistä pitkäksi aikaa. Lasten leikkiessä aikuisilla on mahdollisuus käyttää kuntoilulaitteita laivan läheisyydessä ja samalla pitää silmällä perheen pienimpiä.

- Snellmanin osallistuminen kaupungin ja Vanhan sataman kehittämiseen on meille onnenpotku. Yhdessä meillä on mahdollisuus rakentaa alueesta ikimuistoinen kokonaisuus, joka houkuttelee lapsiperheitä ja lisää myös kaupungin vetovoimaa, kaupunginjohtaja Anne Ekstrand iloitsee.

- Tämä on erittäin hyvä lisä FantaSean nyt päättyneeseen toimintaan. Tämän suuruusluokan puisto rakennetaan harvoin Pietarsaaressa, joten jo sinänsä asia on todella mielenkiintoinen. Toivon myös, että voimme ensi vuonna jatkaa koirapuistoa sivuavan rantareitin kehittämistä ja rakentamista. Kokonaisuus alkaa jo olla oikein hieno, rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm toteaa.

Tavoitteena on avata puisto yleisölle, ainakin osittain, viimeistään syyskuun alussa.

 

Lisätietoja:

Rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm, frank.backsholm@pietarsaari.fi, puh. 044 7851 998

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)