Tiukennuksia kokoontumisrajoituksiin

09.12.2020

Vahva suositus: yksityistilaisuuksiin korkeintaan 10 henkilöä

Koronapandemiatilannetta kuvaava ilmaantuvuusluku on Vaasan sairaanhoitopiirissä jälleen lähtenyt nousuun. Jotta joulukuun jäljiltä ei oltaisi lukuisien uusien tartuntamäärien keskellä on ohjeita alueen asukkaiden arkeen jälleen tarkennettu.

Matkustelu ja kokoontumiset ovat riskejä, jotka tulisi minimoida

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee, ettei yksityistilaisuuksissa olisi koolla kuin korkeintaan 10 henkilöä. Ja mikäli kokoontuu muiden kuin oman perheen tai lähipiirin jäsenten kanssa, tulisi käyttää kasvomaskia ja huolehtia turvaväleistä.

Kasvomaskin käytössä toivotaan nyt turnauskestävyyttä

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä vetoaa alueen yrittäjiin, että he oman henkilökunnan ja asiakkaiden edun vuoksi antaisivat erityisesti asiakaspalvelutehtävissä oleville vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia.

Koronatestin jälkeen myös testatun perheen vältettävä ylimääräisiä kontakteja

Koska Suomen yleinen koronatilanne on huonontunut, otetaan koronatestejä todella paljon. Se vaikuttaa testituloksen valmistumiseen viivästyksenä. Niiden muutaman päivän ajan, kun testitulosta odotetaan, on testattu henkilö ohjeistettu pysyttelemään karanteenia vastaavissa oloissa. Koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että testatun perheenjäsenetkin välttäisivät mahdollisimman paljon sosiaalisia kontakteja ja huolehtisivat erityisen tarkasti maskin käytöstä ja hygieniaohjeista, kun testitulosta odotetaan.

Koronatestiin on syytä hakeutua lievissäkin oireissa matalalla kynnyksellä, jotta riski taudin tartuttamisesta minimoidaan.

 

9.12.2020

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)