Nuoret ja opiskelijat

Olemme koonneet tälle sivulle nuorille ja opiskelijoille suunnattuja linkkejä.  

Nuorisotoimisto

Pietarsaaren kaupungin nuoritotoimisto järjestää toimintaa lapsille ja nuorille Tupakkamakasiinin nuorisotiloissa. Talvisin tarjolla on sekä ohjattua- että avointa toimintaa ja kesäisin päiväleiritoimintaa.

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuuston tehtävänä on edistää ja seurata eri hallinnon aloilla tapahtuvaa toimintaa nuorten näkökulmasta. Nuorisovaltuusto tarjoaa nuorille väylän vaikuttaa ja edistää nuorten ja nuorisojärjestöjen välistä yhteistyötä. 

Nuorisovaltuusto järjestää yhteistyössä nuorisotoimiston kanssa myös vuosittain monia nuorille suunnattuja tapahtumia. 

kuva6

Opiskelijat

Pietarsaari on monipuolinen opiskelukaupunki, jossa voi opiskella aidosti kaksikielisessä ympäristössä, niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. 

Toisen asteen koulutusta Pietarsaaressa tarjoavat Pietarsaaren lukio, Jakobstads Gymnasium, Optima ja Yrkesakademin i Österbotten. Pietarsaaren lukioissa on hyvät mahdollisuudet painottaa opiskeluja mielenkiintonsa mukaan. Jakobstads gymnasiumissa opiskelija voi käydä musiikki-, kuvataide- tai urheilulinjaa. Pietarsaaren lukio tarjoaa jalkapallo-, salibandy- ja jääkiekkolinjat. 

Optima järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille pääasiassa ruotsiksi. Yrkesakademin i Österbotten tarjoaa Pietarsaaressa kaksi kulttuurialan koulutusohjelmaa, joissa voi suorittaa joko muusikon tai kuva-artesaanin perustutkinnon. 

Pietarsaaressa voi suorittaa myös korkeakouluopintoja. Centria ammattikorkeakoulu tarjoaa liiketalouden opetusta suomeksi ja englanniksi, erikoisuutena turkissuunnittelun ja markkinoinnin koulutusohjelma. Yrkeshögskolan Novian Pietarsaaren yksikkö tarjoaa kulttuurialan koulutusta.

Yliopistotason opetusta tarjoaa Åbo Akademin kasvatustieteellisen tiedekunnan varhaiskasvatuksen yksikkö joka kouluttaa lastentarhanopettajia ruotsin kielellä. Lisäksi Vaasan kesäyliopiston Pietarsaaren sivutoimipisteen kautta voi opiskella Åbo Akademin kursseja. 

LinkitWidgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)