Tausta-aineistoa

VanhaLiikennejaHyvakaupunkiMalli

Nyt 30 vuoden jälkeen päivitämme Pietarsaaren keskustan liikenne - ja ympäristösuunnitelman Pietarsaarelaisten mielipiteiden avustuksella. Tämä uusi päivitettävä suunnitelma on nimeltään Kaupunkirakentamisen suunnitelma.

Täältä löydät tausta-aineistoa mm:

Pietarsaarelaisten hyvä kaupunki paremmaksi projektista, joka antoi perustan liikenne- ja ympäristösuunnitelman idealuonnokselle 1987 ja myöhemmin luodulle keskustan liikenne- ja ympäristösuunnitelmalle 1989.

Pietarsaaren strategiasta joka luo pohjan pietarsaaren kehitykselle.

Yleiskaavan ja yleiskaava 1997 prosessin joka loi periaatteet Pietarsaaren maankäytölle.

Pietarsaaren torin ja kävelykeskustan arkkitehtisuunnittelusta.

Kaupunki on tilannut esseitä osana syventävää työtä kaupungin keskustan tulevaisuuden suunnittelussa.

Esseitä ovat kirjoittaneet:

- arkkitehti Roger Wingren: "Kaupungin rakentaminen Pietarsaaren keskustassa".
- professori ja yhdyskuntasuunnittelija Pentti Murole :"Kasvaminen pieneksi".
- museonjohtaja Carola Sundqvist:"Pietarsaari - kaupungin kehittyminen teollistumisen aikana".
- konsultti ja trendietsijä Ralf Blomqvist :"Mihin asiakas suuntaa".
- kirjailija ja kulttuurityöntekijä Ellen Strömberg:"Yö on vielä nostalginen".
- kirjailia ja kulttuurityöntekijä Päivi Jokitalo:"Pikku kaupungin lumo".

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)