Liikenne, ajankohtaista

Liikenne muuttuu keskustassa

Trafikändringar i Centrum (uppd. 29.9.2017)

 

TARKISTA, OVATKO LIIKENNEMERKIT MUUTTUNEET JA AJA ERITTÄIN VAROVASTI !

 

Uusia yksisuuntaisia katuosia keskustassa

Ensi viikon aikana (viikko 40) tullaan kaksi katuosaa keskustassa yksisuuntaistamaan:

Ne ovat Visasmäki ja osa Otto Malminkatua Perämiehenkadulta Raatihuoneenkadulle sekä Kirkkokatu Victor Schaumaninpuistikolta Alholminkadulle.

Nämä yksisuuntaistamiset otetaan käyttöön tiistaina 3.10.2017, kun liikennemerkit vaihdetaan kummallakin kadulla. Otto Malminkadun kiveykset tehdään valmiiksi myöhemmin, viikolla 41, koska työ on helpompi tehdä yksisuuntaistamisen jälkeen.

Visasmäki

Asukkaat Otto Malminkadulla ovat nähneet useita vaaratilanteita lastauslaiturin kohdalla ja he haluavat myös, että liikenne vähenisi yöaikaan. Otto Malminkadun pysäköintikysymyksestä on myös keskusteltu.

Tekninen lautakunta on päättänyt näistä yksisuuntaistamisista 15.11.2016 ja vielä 13.12.2016 Visasmäen ja Otto Malminkadun asiasta:

”Visasmäki, joka on kaksisuuntainen, ehdotetaan muutettavaksi yksisuuntaiseksi sekä saavutettavuuden että liikenneturvallisuuden takia. Lastauspaikka Halpa Hallin vieressä on vuosien ajan ollut pullonkaula, joka päivittäin aiheuttaa ongelmia liikenteelle. Se paranee kadun yksisuuntaistamisella. Vaikka pysäköintipaikat Visasmäen toisella puolella ovat sisäänvedettyjä, koetaan silti Visasmäki ahtaaksi ja kapeaksi. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia muutoksista, jotka koskisivat Halpa Hallin kuormausaluetta. Tulevaisuus näyttää, kuinka tämä kohta kehittyy.”

Koko katuosan yksisuuntaistamista Raatihuoneenkadulle saakka perusteltiin sillä, että kuormaus ei tapahtuisi vasten liikennettä niin kuin se on nykyään. Liittymä pysäköintialueelle kävelykadun päässä on ahdas ja se veti yksisuuntaistamisen Raatihuoneenkadulle Kanavapuistikon sijaan. Halpa-Hallilla on pysäköintipaikkoja myös toisella puolella. Sinne ajetaan Isonkadun kautta etelästä päin.

Nämä muutokset tarkoittavat nyt sitä, että Raatihuoneenkadulta ei voi kääntyä Visasmäen suuntaan vaan sinne tulee ajaa Perämiehenkadun kautta. Ne, jotka ajavat alas Halpa-Hallin kellariin, tulevat Visasmäkeä alas Perämiehenkadulta ja ajavat ulos vasemmalle kohti Raartihuoneenkatua.

Webbkarta Infokarta Enkelriktningar Visasbacken Otto Malmsgatan V40 2017

Kirkkokatu

Kirkkokadun kiinteistöt ovat toivoneet lisää pysäköintipaikkoja sekä yksisuuntaistamista. Vaikka nyt ei rakenneta uusia P-paikkoja puiston laitaan, niin yksisuuntaistamisen avulla voidaan kuitenkin pitää pysäköinti kadun molemmilla puolilla. Leveys ei olisi riittänyt sellaisena kun se oli, etenkään talvisin.

Webbkarta Infokarta Enkelriktningar Kyrkogatan Choraeusgatan V40 2017

Muuta

Vielä tulossa olevia muutoksia keskustassa ovat näiden yksisuuntaistamisten jälkeen 30 km/h koko keskustassa, katupaikoituksen vähentäminen Perämiehenkadulla ja myöhemmässä vaiheessa Strengberginkadun kaksisuuntaistaminen vanhalle palokunnantalolle saakka.

____ 

Rajoitukseksi tulee 30 km/h keskustan alueella sinisen viivan sisällä: 

Liite A Bilaga A

 

Kuinka ajetaan Turbokiertoliittymässä?

Ympyrään sisään:

Ryhmittäytyminen tulee tapahtua ennen ympyrää. Valitse sopiva kaista jo ennen kuin ajat ympyrään. Muista suuntamerkki, jos vaihdat kaistaa. Ehjää valkoista tai keltaista viivaa ei saa ylittää. Sinulla on väistämisvelvollisuus. Sovita nopeus tai pysähdy.

Ympyrässä ajo:

Sillä, joka jo ajaa ympyrässä, on etuajo-oikeus. Pidä sama kaista koko ympyrän läpi. Nuolimerkintä ympyrässä näyttää suoraan tai se näyttää oikealle kun saa kääntyä ulos.

Ympyrästä ulos:

Suuntamerkki oikealle ennen kuin käännyt ulos. Jos vaihdat kaistaa ympyrän jälkeen, näytä suuntamerkki ja varo muita.

 R12 1 1 viit kar 0 640 karsittuversio kiertotila

Tässä kuvassa Pohjoinen (UPM) on ylhäällä. 

Huomaa: Permolta tullessa oikea kaista on vain Edsevön suuntaan ajaville!

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)