Workshop 7.11.2019

Den 7 november ordnar Yrkeshögskolan Novias avdelning för forskning och utveckling och staden Jakobstad ett gemensamt evenemang i Campus Allegro (Köpmansgatan 10) i Jakobstad. Vi förenas av intresset för Jakobstads och regionens framtid, dialog samt potential för samarbete och nya, innovativa lösningar.

Kl. 12-20 håller staden Jakobstad en workshop om utvecklingen av Jakobstads centrum i aulan. Kl. 13-15 ordnar Yrkeshögskolan Novia ett regionutvecklingsseminarium om spelindustrins positiva effekter på ett samhälle i Schaumansalen.

– Utvecklingen av Jakobstads centrum ligger i allas intresse och vi vill engagera så många som möjligt. Det här är en av flera workshoppar som staden kommer att ordna. Vi vill lyssna på och samla in synpunkter från de som besöker Campus under dagen genom att erbjuda en workshop som är både informativ, mångsidig och lekfull, säger stadsplanearkitekt Sören Öhberg.

I seminariet deltar Michael Stenmark, Project Manager – Goodbye Kansas Labs, Linn-Marie Edlund, jämställdhetsexpert inom spelindustrin (Goodbye Kansas Labs), och Tobias Björkskog, projektledare och arrangör bakom QvarkCon.

Emma Westerlund, utbildningsansvarig vid Yrkeshögskolan Novia och moderator för seminariet, citerar Stenmark som titulerar spelindustrin som världens största medieindustri, större än film och musik tillsammans.

– Regioner med ett spelindustrikluster har en positiv tillväxt. Spelindustrin handlar alltså om mycket mer än det man vanligtvis sammankopplar den med. Det handlar om skatteintäkter, utveckling, att attrahera och fostra talanger, göra regionen attraktiv, bygga upp intressanta partnerskap och positiva bieffekter för samhället runt omkring. Genom inspirerande exempel från andra regioner vill vi initiera diskussionen om hur Jakobstadsregionen kunde utvecklas genom spelindustrin, säger Westerlund.

Evenemanget ordnas i anslutning till QvarkCon som ordnas på Campus Allegro 7-9.11. QvarkCon är ett återkommande spelevenemang där man bland annat bjudit in experter från spelindustrin för att tala om användarvänlighet (UX/user experience).

Evenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla. Det riktar sig speciellt till beslutsfattare i Jakobstadsregionen, regionutvecklare, representanter för näringslivet, lokala företagare, fastighetsägare, föreningar och utbildningar. Elever från stadens högstadier, gymnasier och utbildningar på andra stadiet bjuds också in.


Har du inte möjlighet att delta eller vill du smygstarta redan nu? Svara på våra 6 snabba frågor via länken nedan så är du också med och påverkar!
https://fi.surveymonkey.com/r/Z93BDBH

Tack på förhand!

 

Mer information: 

Widgetområde (Innehåll)
Widgetområde (Nere)