Asema Luotsi

Työllistämisyksikkö Asema Luotsi tarjoaa työhönvalmennuspaikkoja 18- 63-vuotiaille. Työpajassa tarjotaan ohjattua tutustumista työnomaisiin tehtäviin työhönvalmennuksen (kuntouttavaa toimintaa), palkkatuen tai oppisopimuksen kautta.
Työhönvalmennusta voidaan toteuttaa työpajoissa tai asiakkaille suunnattuina palveluina, esim. kiinteistöpalveluina, kuten siivous, ruohonleikkuu, lumenluonti tai käynnit ikääntyneiden luona Tukea arjessa -toiminnan puitteissa. Toiminta tarjoaa palveluja myös kaupungin sisäisesti.
Työhönvalmennuspajat tarjoavat työhönvalmennusta seuraavilla aloilla:
• Siivous ja huolenpito
• Kiinteistönhoito ja -huolto
• Purkaminen ja korjaukset
• Asennukset ja logistiikka
• Keittiö, tarjoilu
• Kiertotalous/kierrätys
• Myynti, asiakaspalvelu

Työpajoihin tullaan tavallisesti kuntouttavaa toimintaa varten kaupungin yhteispalvelutoiminnan (TYP) ja kuntoutusohjaajan kautta. Työhönvalmennusjakso alkaa yleensä kartoitusjaksolla, jonka tehtävänä on arvioida kiinnostuksen kohteita ja voimavaroja. Ohjaajana toimii työhön tai yksilöohjaaja. Tavoitteena on, että työhönvalmennus toimii ponnahduslautana kohti työllistymistä ja palkkatyötä.

Asema Luotsi tarjoaa myös ostopalveluja naapurikunnille yhteistyösopimusten kautta. Yksityisasiakkaille tarjottavia palveluja edeltää kirjallinen sopimus. Palvelu suoritetaan ohjattuna. Asiakkaalle ilmoitetaan, että palvelu ei ole ammattimaista palvelua, vaan sitä tarjotaan työllistävän työhönvalmennustoiminnan puitteissa.

Palvelujen hinnasto

Anna Kotka-Bystedt
Kotouttamis- ja työllistämispäällikkö
Tiina Kultalahti-Byskata
Yksilövalmentaja
Kuntouttava työtoiminta, pitkäaikaistyöttömät, työkyvyn arvioinnit
Virpi Takamaa
Yksilövalmentaja
Työkokeilu, opinnollistaminen , terapiatyötekijät, työkyvyn arvioinnit
Tom Byskata
Työvalmentaja
Kuljetus, kiinteistö, tavaran vastaanotto, yritysyhteistyö
Kari Nissi
Työvalmentaja
Myymälä, elektroniikan purku- ja testaus

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)