Kaupungin tunnukset ja slogan

Pietarsaaren kaupungilla on käytössään graafinen ohjeistus. Ohjeistus määrittelee Pietarsaari-logon käyttökohteet ja sen oikeaoppisen käytön eri yhteyksissä.

Yhteisen graafisen ilmeen tarkoituksena on ilmentää kaupungin ominaispiirteitä, vahvistaa kaupungin imagoa sekä toimia työkaluna ulkoasun johdonmukaiseen hallintaan. Muiden graafisten elementtien lisäksi ohjeistuksesta löytyy tarkat ohjeet milloin ja miten Pietarsaaren logoa ja sen eri muotoja tulee käyttää. Pietarsaari-logo otettiin käyttöön 2007.

Pietarsaari-tunnus

Pietarsaari-tunnuksena käytetään usko-toivo-rakkaus -logoa sekä Jakobstad - Pietarsaari -tekstiä. Logosta on olemassa erilaisia väri- ja tyyppimuotoja. Logoa käytetään kaikessa Pietarsaaren kaupungin viestinnässä, niin tiedottamisessa, ilmoittelussa kuin markkinoinnissakin.

Kaupungin väri-ilme luodaan ensisijaisesti kahdesta tunnusväristä; syvänsinisestä ja lämpimän punaisesta. Tunnusta pyritään käyttämään kaksivärisenä tai mustavalkoisena. Tunnusta ei saa muokata tai muuttaa eikä värivariaatioita saa toteuttaa itse.

Kaksivärisen logon kanssa muu teksti kirjoitetaan sinisellä. Kirjeissä voidaan kirjoittaa leipäteksti myös mustalla. Kun logo on musta, käytetään mustaa tekstiä.

Voit ladata Pietarsaari-tunnukset sekä sen käyttöohjeen oheisista liitetiedostoista. Logon käyttöön liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä viestintään.

Figur4

Fig.Black4

LogoA4

Logo.A.Black 4

LogoB4

Logo.B.Black4

Graafinen ohje

Pietarsaaren vaakuna

Pietarsaaren vaakunaa tulee käyttää ainoastaan virallisissa yhteyksissä. Ulkopuoliset toimijat tarvitsevat luvan käyttääkseen vaakunaa. Käytöstä päättää kaupunginjohtaja.

Pietarsaaren vaakuna on saanut aiheensa vuoden 1653 kaupunginsinetistä, jonka aihe on puolestaan osa Jakob De la Gardien vaakunaa. De la Gardiella oli läänitys Pedersören pitäjässä, jonne hänen leskensä Ebba Brahe perusti pian miehensä kuoleman jälkeen kaupungin. Kaupunki nimettiin kuolleen puolison muistoksi Jakobstadiksi.

Vaakunan on piirtänyt uudelleen vanhan kaupunginvaakunan mukaan lähes muutoksitta Gustaf von Numers, ja se vahvistettiin käyttöön 28. joulukuuta 1957. Vaakunan selitys on: ”kultakentässä sininen, aaltokoroinen tyviö, josta nousee punainen torni; tornista nousee sininen, punavaruksinen leijona, päässään punainen kruunu, häntä kaksihaarainen; leijona pitää oikeassa kämmenessään sinistä, punakahvaista, iskuun kohotettua miekkaa”.

Pietarsaaren slogan

Pietarsaaren kaupungin slogan on "Pieni kaupunki, SUURI SYDÄN"

Pietarsaaren logoon voi yhdistää myös kaupungin sloganin graafisten ohjeiden mukaisesti.

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)