Kaupunginkirjasto


Osoite

Pietarsaaren kaupunginkirjasto
Runeberginkatu 12
68600 Pietarsaari

Yhteystiedot

kirjasto@pietarsaari.fi
06 786 3273


 

Kaupunginkirjasto sijaitsee kävelykadun varrella, Pietarsaaren keskustassa. Keskeisen sijaintinsa ansiosta kirjasto on kaupunkilaisten luonnollinen kohtaamispaikka. Kirjojen ja muun median lainaamisen lisäksi kirjasto tarjoaa tiloja oppimiseen, työskentelemiseen, vapaa-ajan harrastuksiin ja ihmisten välisiin kohtaamisiin. Lasten ja nuorten lukutaidon tukeminen on erityisen tärkeän tehtävä. Tämän parissa Pietarsaaressa on tehty pitkään aktiivista ja monipuolista työtä. Kirjasto on tänä päivänä myös tärkeä paikka taidenäyttelyille. Sekä pitempään toimineet taiteilijat että nuoret taideopiskelijat voivat asettaa teoksiaan näytteille kirjastossa.

Kirjaston näyttämöllä järjestettävät tapahtumat ovat kaikille avoimet ja houkuttelevat usein paikalle suuren yleisön. Asukkaiden osallisuutta yhteiskunnallisiin asioihin kannustetaan säännöllisesti järjestettävien keskusteluiltojen ja asukasfoorumeiden merkeissä. Kirjasto sai ympäristösertifikaatin kesäkuussa 2021.

Kirjastossa on monipuolinen valikoima kirjoja, musiikkia, elokuvia, e-kirjoja, lehtiä ja muuta aineistoa. Tarjoamme mahdollisuuden käyttää tietokoneita, lukupaikkoja ja langatonta nettiyhteyttä. Voit myös skannata, kopioida ja tulostaa.

Tervetuloa!

 

lashornan2

 

Aukioloajat 1.6 - 31.8.2022

Kirjasto on avoinna maanantai - torstai klo 10-18, perjantai klo 10-17.

Lehtilukusali on avoinna ma - to klo 8-18 ja pe - su klo 8-20. Kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella lehtilukusali toimii omatoimiperiaatteella. Käyttääksesi lehtilukusalia omatoimiaikana, tee hakemus omatoimikirjaston käyttämisestä.

 

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)