Tietoa kirjastosta

Kaupunginkirjasto sijaitsee kävelykadun varrella, Pietarsaaren keskustassa. Keskeisen sijaintinsa ansiosta kirjasto on kaupunkilaisten luonnollinen kohtaamispaikka. Kirjojen ja muun median lainaamisen lisäksi kirjasto tarjoaa tiloja oppimiseen, työskentelemiseen, vapaa-ajan harrastuksiin ja ihmisten välisiin kohtaamisiin. Lasten ja nuorten lukutaidon tukeminen on erityisen tärkeän tehtävä. Tämän parissa Pietarsaaressa on tehty pitkään aktiivista ja monipuolista työtä. Kirjasto on tänä päivänä myös tärkeä paikka taidenäyttelyille. Sekä pitempään toimineet taiteilijat että nuoret taideopiskelijat voivat asettaa teoksiaan näytteille kirjastossa.

Kirjaston näyttämöllä järjestettävät tapahtumat ovat kaikille avoimet ja houkuttelevat usein paikalle suuren yleisön. Asukkaiden osallisuutta yhteiskunnallisiin asioihin kannustetaan säännöllisesti järjestettävien keskusteluiltojen ja asukasfoorumeiden merkeissä. Kirjasto sai ympäristösertifikaatin kesäkuussa 2021.

Kirjastossa on monipuolinen valikoima kirjoja, musiikkia, elokuvia, e-kirjoja, lehtiä ja muuta aineistoa. Tarjoamme mahdollisuuden käyttää tietokoneita, lukupaikkoja ja langatonta nettiyhteyttä. Voit myös skannata, kopioida ja tulostaa. Kirjojen lainausta varten tarvitset kirjastokortin. Kirjastokortti on ilmainen ja saat sen kirjastosta.

Kaikki Pietarsaaren kaupunginkirjastoa koskeva tieto löytyy Fredrikakirjastojen yhteisiltä verkkosivuilta. Verkkosivuilla voit hakea kirjastotietokannasta, varata ja uusia lainoja. Löydät esim. kirjaston lainaussäännöt, aukioloajat ja yhteystiedot. Kerromme myös Kirja kotiin -palvelusta sekä kaupungin kouluille ja päiväkodeille tarjoamistamme palveluista. Pietarsaaren kaupunginkirjaston sivuilta löytyy ajankohtainen tieto kirjaston kirjailijailloista, satutunneista, taidenäyttelyistä ja muusta ohjelmasta.

Voit seurata meitä myös InstagramissaFacebookissa ja YouTubessa.

Tervetuloa!

Mihin suuntaamme? Pietarsaaren kaupunginkirjaston tulevaisuuden suunnitelma

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)