Projekti

PIETARSAARI - AKTIIVINEN KAUPUNKI

Tammikuussa aloitimme PIETARSAARI- AKTIIVINEN KAUPUNKI projektinvetäjä Anna Wik-Högnäs. Projekti kestää vuoden 2022 loppuun ja jaettu kolmeen ryhmään.

JAMPPI ryhmään kuuluu varhaiskasvatuksen kaikki 3-5-vuotiaat.

AKTIIVINEN AIKUINEN ryhmään kuluu 18-64 vuotiaat koostuu eri osa-alueista.

AORTA ryhmässä on yli 65 vuotiaat jossa on ohjattua liikuntaa 5 kertaa viikossa.

Projektiin tuki tule valtioneuvostosta.

Koronan- takia muita osa-alueita kuin JAMPPI ei voitu aloittaa. Heti kun tilanne salli aloitemme muut ryhmät.

Lisää infoa AKTIIVINEN AIKUINEN- ja AORTA ryhmiä tulee myöhemmin.

TÄÄLLÄ voit lukea lisää UKK:n liikuntasuosituksia.

 

13 3 11026388

AKTIIVINEN AIKUINEN
Liikkumalla terveyttä – askel kerrallaan

Aktiivinen aikuinen on tarkoitettu 18-64 vuotiaille aikuisille. Viisi eri kurssia, joissa harjoittelemme erilaisia liikuntalajeja. Voit valita, osallistutko yhteen tai useampaan kurssiin.

Kurssit:
Talviliikunta, kaksi eri vesi- ja sisäliikuntakurssia sekä kaksi eri ulkoliikuntakurssia. Jos osallistuu vähintään kahteen eri kurssiin, saat valintasi mukaan joko oman aktiivirannekkeen tai yhden 20 kerran uimakortin uimahalliin ilmaiseksi.


Oletko harkinnut liikunnan aloittamista tai haluatko löytää uuden liikuntalajin? Tämä on erinomainen tilaisuus kokeilla monta erilaista liikuntalajia samalla kurssilla. Ehkä löydät uuden suosikkilajin? Kaikki kurssit sopeutetaan osallistuneiden taitojen mukaan ja saatte myös mahdollisuuden vaikuttaa kurssin sisältöön. Kurssilla opetetaan myös yksinkertaisia harjoituksia ja liikkeitä, hyödyntäen omaa kehopainoa.


Ilmoittaudu täyttämällä lomake TÄLLÄ tai ottaa yhteyttä projektinohjaajaan: Anna Wik- Högnäs puh. 04 4785 1644 sähköposti: anna.wiik-hognas@pietarsaari.fi.

 

Kurssi 1 Talviliikunta v. 10 - v. 13 (7.3–3.4)

Talviliikuntakurssi alkaa hiihtoloman jälkeen. Tapaamme 2 kertaa viikossa ja kokeilemme erilaisia talviurheilulajeja esimerkiksi hiihtoa, luistelua ja avantouintia. Ehkä myös talvista maastojuoksua, lumikengillä kävelyä tai ulkokuntosalitreenaamista.
Hinta: 40 €

Kurssi 2 Vesi – ja sisäliikunta v. 14 - v. 19 (4.4 - 15.5)

Tällä kurssilla keskitymme lihas- ja liikehallintaan. Tutustumme erilaisiin liikuntamuotoihin sisätiloissa sekä kokeilemme lempeää liikuntaa vedessä, vesijuoksua ja vesijumppaa. Harjoittelemme myös uintitekniikoita. Tällä kurssilla tavataan 3 kertaa viikossa, vuorottelemme allasharjoituksilla muiden sisäliikuntalajien välissä; salitreeni, jooga, venyttely sekä tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia.

Hinta: 80€

Kurssi 3 Ulkoliikunta v. 20 - v. 25 (16.5 - 26.6.22)

Ulkoliikuntakurssilla keväällä toivottavasti on hieno sää, jotta pääsemme tutustumaan erilaisiin liikuntamuotoihin ulkona mm. melonta, SUP lautailu, suunnistus ja golf. Voimme myös pyöräillä, sauvakävellä, juosta metsässä tai treenata kuntoportaissa (Roskatunturilla). Tällä kurssilla tapaamme kaksi kertaa viikossa.

Hinta: 60 €

Kurssi 4 Ulkoliikunta v. 36-41 (5.9 - 16.10.22)

Tällä syyskurssilla tutustumme alueen retkeilyreitteihin ja kokeillaan erilaisia liikuntamuotoja. Toivottavasti ilmat suosivat meitä. Kokeilemme esimerkiksi sauvakävelyä, pyöräilyä, frisbeegolfia ja myös geokätkö etsintää. Tutustutaan myös ulkokuntosaliin ja maastojuoksuun.

Hinta: 60 €

Kurssi 5 Vesi- ja sisäliikunta v. 43 - v. 48 (24.10 - 4.12.22)

Sama kurssisisältö kuin Kurssi 2. Tutustumme ohjattuun vesiharjoitteluun ja erilaisiin sisäliikuntamuotoihin kuten vesivoimisteluun, vesijuoksuun ja uintiharjoitteluun sekä pallopeleihin vedessä. Jos on kiinnostusta, voimme kokeilla padelia, tennistä ja sulkapalloa. Tällä kurssilla tapaamme kolme kertaa viikossa.

Hinta: 80 €

 

65+

AORTA 65+

AORTA ryhmä on yli 65 vuotiaille. Liikuntaryhmä, jossa on ohjattua liikuntaa 2-3 kertaa viikossa. Liikunnalla ei voida estää ikääntymisen vaikutukset, mutta sen avulla on mahdollista vähentää vanhenemisen aiheuttamia muutoksia ja edistää menestyksellistä vanhenemista. Kannattaa valita itselle mieluisa liikkumistapa ja kokeilla myös rohkeasti jotain uutta. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

Nyt sinulla on mahdollisuus liikkua ryhmässä 2-3 kertaa viikossa kahden kuukauden ajan. Kurssi alkaa huhtikuussa ja loppuu toukokuussa.

Tule mukaan liikkumaan! Voima-, liikkuvuusharjoittelua ja vesiliikuntaa.

Hinta: 40€

Ilmoittaudu; ota yhteyttä projektinohjaajaan: Anna Wik-Högnäs puh. 04 4785 1644 sähköposti: anna.wiik-hognas@pietarsaari.fi.

 

 

 

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)