Tervetuloa Pietarsaaren museoon!

Pietarsaaren museo on historiallinen museo, joka perustettiin vuonna 1904. Museo tallettaa kaupungin menneitä vaiheita, tärkeänä osa-alueena merenkulku ja laivanrakennus. Museolla on useampia toimipisteitä, ja yksi niistä on historiallinen museo Malmin talossa Isokadulla. Malmin talossa voi tutustua kaupungin merenkulkuhistoriaan, siellä on varustamokonttori 1800-luvun loppupuolelta, laivankuvia ja pienoismalleja. Merenkulku on aina leimannut kaupungin elämää. Piharakennuksessa on maalaiskauppa 1950-luvulta, työläisasunto ja kampaamo sekä talonpoikaistupa ja takilakamari. Muut toimipisteet ovat Runebergin tupa ja Westmaninmuorin tupa sekä Strengbergin Tupakkamuseo.

Museokauppa toimii Malmin talolla ja on avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti.

Museon näyttelyhalli on Tupakkamakasiinissa, Jaakonkatu 9:ssä. Siellä järjestetään taide- ja kulttuurihistoriallisia näyttelyjä. 

Museon kokoelmiin kuuluu esineitä, tekstiilejä sekä taidetta. Kokoelmiin kuuluu myös valokuvat ja dokumentit, jotka ovat omissa arkistoissa. Museon valokuvakokoelma on maan suurimpia. Arkistossa on henkilöhistoriakokoelmia sekä yhdistysten ja yritysten arkistoja. Museon tehtäviin kuuluu tallentaa, tutkia, säilyttää sekä asettaa näytteille esineitä sekä muuta aineistoa. Kokoelmia on kartutettu suurimmaksi osaksi lahjoitusten avulla. Museo ottaa vastaisuudessakin mielellään vastaan lahjoituksia.

Museon kanslian osoite on Isokatu 4, Pietarsaari. Museolla on oma kirjasto.  

Henkilökunnan tavoitta sähköpostilla tai puhelimella.

Museon uudet kotisivut: www.pietarsaarenmuseo.fi 


Kiertokävely Pietarsaaren keskustassa. Opas sisältää tietoa 18. paikasta keskustassa.

 


 

Tämänhetkiset näyttelyt ja tapahtumat 
Malmin talossa & Tupakkamakasiinissa:


 

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)