Tervetuloa Pietarsaaren museoon!

Pietarsaaren museo on historiallinen museo, joka perustettiin vuonna 1904. Museo tallettaa kaupungin menneitä vaiheita, tärkeänä osa-alueena merenkulku ja laivanrakennus. Museolla on useampia toimipisteitä, ja yksi niistä on historiallinen museo Malmin talossa Isokadulla. Malmin talossa voi tutustua kaupungin merenkulkuhistoriaan, siellä on varustamokonttori 1800-luvun loppupuolelta, laivankuvia ja pienoismalleja. Merenkulku on aina leimannut kaupungin elämää. Piharakennuksessa on maalaiskauppa 1950-luvulta, työläisasunto ja kampaamo sekä talonpoikaistupa ja takilakamari. 

Museon näyttelyhalli on Tupakkamakasiinissa, Jaakonkatu 9:ssä. Siellä järjestetään taide- ja kulttuurihistoriallisia näyttelyjä. 

Museon kanslian osoite on Isokatu 4. Museolla on laaja esinekokoelma, taidetta, tekstiilejä ja oma kirjasto. Museon valokuvakokoelma on maan suurimpia. Arkistossa on henkilöhistoriakokoelmia sekä yhdistysten ja yritysten arkistoja. 

Henkilökunnan tavoitta sähköpostilla tai puhelimella.

Museon uudet kotisivut: www.pietarsaarenmuseo.fi 


 

Näyttelykalenteri 2021 (pdf)

Tulevat näyttelyt ja tapahtumat 

Tilaa kaupunginmuseon uutiskirje


 

Kiertokävely Pietarsaaren keskustassa. Opas sisältää tietoa 18. paikasta keskustassa.


 

Tervetuloa vierailemaan etänä museon joulunäyttelyyn. Miten joulua vietettiin ennen vanhaan? Mitkä ovat jouluperinteemme? Ota mukava asento ja lähde mukaan vierailulle joulutupaan.
Museolla on oma youtubekanava missä on kertomuksia jouluperinteistä. 
Pienemmät ryhmät voivat vierailla tämänvuotisessa joulutuvassa museon Talonpoikaistuvassa sillä varauksella, että koronasta johtuvat rajoitukset sen sallivat.


 

Tämänhetkiset näyttelyt ja tapahtumat 
Malmin talossa & Tupakkamakasiinissa:


 

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)