Projekt

JAKOBSTAD - EN AKTIV STAI januari startade projektet JAKOBSTAD - en AKTIV stad med Anna Wik-Högnäs

som projektledare. Projektet som kommer att pågå under hela år 2022 består av tre
delar.

JAMPPI innefattar småbarnsfostran och alla grupper med 3-5-åringar deltar.


AKTIV VUXEN riktar sig till åldersgruppen 18-64 och består av olika moduler. 


I AORTA är deltagarna över 65 år och erbjuds ledd motion 5 gånger i veckan.


Projektet finansieras av Regionförvaltningsverket.
På grund av det rådande coronaläget har endast JAMPPI-delen kunnat starta. Längre ner finns information om VUXEN delen. Info om AORTA kommer senare.

Här kan du läsa mera om om de UKK:s motions rekommendationer.

 

Rorelse

ruotsiksi 65 suositus 723px

AORTA 65+

Aorta riktar sig till åldersgruppen 65+. Motion kan inte hindra åldrandet, men med hjälp av motion kan man minska förändringarna till följd av åldrandet och främja ett framgångsrikt åldrande. Det lönar sig att välja ett motionssätt som man tycker om och även frimodigt pröva på någonting nytt. Det är aldrig för sent att börja! 

Nu har du chansen att komma och motionera på ett mångsidigt sätt i grupp 2-3 gånger/ vecka i 2 månader. Kursen startar i april och håller på till slutet av maj. Kursen består av styrke,- och rörelseträning samt olika former av vattenmotion. 

Pris:40 €

Anmäl dig genom att kontakta projektledare Anna- Wik Högnäs tel.0447851644 e-post: anna.wiik-hognas@jakobstad.fi.

 

 

AKTIV VUXEN

Ett steg i taget för en hälsosammare livsstil


Aktiv vuxen riktar sig till åldersgruppen 18-64 år.  Det finns fem olika kurser där vi provar på olika motionsformer. Man kan välja en eller flera. Dessa kurser är: vintermotion, vatten-motion, utemotion, muskel- och rörelsekontroll och innemotion. Om man deltar i minst två kurser får man en sportklocka eller ett 20 gångers simkort till Jakobstads simhall.

Du kanske funderar på att börja röra på dig men inte vet var du skall börja eller vill du prova på något annat? Detta är ett ypperligt tillfälle för dig att få möjlighet att prova på olika motionsformer och kanske hitta den som du gillar. I alla kurser anpassas nivån efter deltagarna och alla har även möjlighet att vara med och påverka kursinnehållet. I kurserna lär du dig även enkla övningar med egen kropssvikt som du kan göra var som helst.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret HÄR eller kontakta projektledare Anna- Wik Högnäs tel.0447851644 e-post: anna.wiik-hognas@jakobstad.fi.


Kurs 1 Vintermotion v. 10 - v. 13 (7.3-3.4)
Efter sportlovet startar kursen ”Vintermotion”. Vi träffas 2 gånger per vecka och prövar på olika vinteridrotter både traditionella såsom skidåkning, skridskoåkning och vinterbad. Eller varför inte löpning i vinterterräng, skogsvandringar med snöskor eller utegym.
Pris: 40 €


Kurs 2 Vatten- och innemotion v. 14 - v. 19 (4.4 - 15.5)
I denna kurs fokuserar vi på muskel-och rörelsekontroll. Vi bekantar oss med olika motionsformer inomhus samt provar på skonsamma träningsformer i vatten såsom vattenlöpning och vattengymnastik. Vi övar även simteknik. Eftersom vi i denna kurs träffas 3 gånger per vecka varvar vi bassängträning med andra inomhusmotionsformer som gym- och cirkelträning. Vi provar på yoga, stretching samt tränar balans och koordination.
Pris: 80 €


Kurs 3 Utemotion v. 20 - v. 25 (16.5 - 26.6.22)
När denna kurs går är det förhoppningsvis vackert väder och då kan vi bekanta oss med olika motionsformer utomhus, till exempel: paddling, SUP, orientering och golf. Vi kan också cykla, gå med stavar, springa i skogen eller träna i trappan (vid roskisbacken). I denna kurs träffas vi 2 gånger i veckan.
Pris: 60 €


Kurs 4 Utemotion v. 36-41 (5.9 - 16.10.22)
Under denna höstkurs kommer vi att utforska nejdens vandringsleder och pröva på olika motionsformer utomhus i det förhoppningsvis vackra höstvädret. Vi kommer till exempel att prova på stavgång, cykling, geocaching och frisbeegolf (ultimate frisbee). Vi bekantar oss också med utegymmet samt terränglöpning.
Pris: 60 €


Kurs 5 Vatten- och innemotion v. 43 - v. 48 (24.10 - 4.12.22)
Denna kurs har samma tema som kurs 2. Vi kommer att bekanta oss med ledd vattenträning och olika motionsformer inomhus såsom vattengymnastik, vattenlöpning, aqua yoga och simträning samt bollspel i vattnet. Vi kommer även att pröva på andra bollsporter exempelvis korgboll, innebandy och volleyboll. Om intresse finns kan vi även att prova på padeltennis, tennis och badminton. I denna kurs träffas vi 3 gånger i veckan.
Pris: 80 €

Widgetområde (Innehåll)
Widgetområde (Nere)