Maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen kehitetään alueellista mallia Pietarsaaressa

27.03.2019

Suomenkielinen Työväenopisto ja Pietarsaarenseudun kotouttamisyksikkö kehittävät yhteistyössä alueellista mallia nopeampaan ja tehokkaampaan maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen. Perjantaina (29.3.) klo 9-16.30 järjestetään ensimmäinen maksuton ja kaikille avoin luento Kaupungintalolla.

Palveluohjaaja Johanna Järvikivi sanoo, että sekä yksilö että yhteiskunta voittavat, kun maahanmuuttajien taidot tunnistetaan nopeammin ja paremmin.

– Tavoitteena on, että eri syistä Suomeen muuttaneet pääsevät nopeasti sisään yhteiskuntaan ja että heistä tulee itsenäisiä ja tasavertaisia kansalaisia. Tämän edistämiseksi tarvitaan parempaa osaaminen tunnistamista, erityisesti ammattiosaamisen osalta, sanoo Järvikivi.

Suomenkielinen työväenopisto ja Kotouttamisyksikkö yhteistyössä osallistuvat alueelliseen hankkeeseen ”Osallisuudella ja yhteistyöllä sujuviin oppimispolkuihin”. Hanke on suunnattu maahanmuuttajille, työnantajille ja koulutustoimijoille. Hanke päättyy kesäkuun lopussa 2020.

– Tavoitteemme on luoda osaamisen tunnistamisen malli. Siihen tarvitsemme laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kuten yritysten, koulutustoimijoiden, viranomaisten ja eri hankkeiden välillä, sanoo Järvikivi.

Perjantain luento ”Osaamisen validointi tutuksi” rakentuu luennosta ja työpajasta, jotka tulee pitämään Anni Karttunen, senior specialist in Education Policy, Globedu. Pietarsaaren suomenkielisen työväenopiston rehtori Päivi Rosnell osallistuu myös tilaisuuteen.

Tilaisuus on ensimmäinen kuudesta suunnitellusta työpajasta Pietarsaaressa. Luento pidetään suomeksi ja englanniksi ja se on maksuton.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Johanna Järvikivi, palveluohjaaja, 044 785 1586, johanna.jarvikivi@pietarsaari.fi

Siirry "Kuulutukset"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)