Pietarsaaren asukkaat tyytyväisiä jätehuoltoon – myös talvikunnossapito on parantunut

20.11.2019

Pietarsaaren yhdyskuntatekniset palvelut kehittyvät myönteiseen suuntaan. Jätehuolto sai parhaat tulokset. Tämä ilmenee vuoden 2019 asukaskyselyssä.

Kysely lähetettiin 1 500 sattumanvaraisesti valitulle henkilölle Pietarsaaressa. Ikäjakauma oli 18–79 vuotta, vastausprosentti 42. Vastausprosentti oli korkein kaikista tutkimukseen osallistuvista kaupungeista. Kyselyyn sai vastata paperilomakkeella ja verkossa.

Tutkimuksessa kysyttiin muun muassa, millaiseksi katujen, leikkipuistojen ja uimarantojen kunnossapito koetaan.

– Jätehuolto sai parhaat tulokset. Asuinalueiden katujen kunto koettiin huonoksi koko maassa, niin myös Pietarsaaressa. Olemme hiljattain vaihtaneet vanhoja leikkivarusteita uusiin leikkipuistoissa. Sen pitäisi näkyä ensi vuoden kyselytuloksissa, sanoo kaupungininsinööri Harri Kotimäki.

Kotimäen mukaan on kiinnostavaa nähdä, millä alueilla kaupungin on kehityttävä työssään muihin kaupunkeihin verrattuna. Ensisijaisesti tarkastellaan kuitenkin omaa kehityskaarta.

– On olemassa erilaisia syitä sille, miksi jollakin kaupungilla on yleisesti toista kaupunkia paremmat luvut, esimerkiksi jos naapurikuntien asiat koetaan hyviksi ja asukkaat reagoivat eroon, Kotimäki kertoo.

Myös talvikunnossapidossa myönteistä muutosta

Håkan Forss, kaupungin yhtiön Alerte Ab Oy:n toimitusjohtaja, on tyytyväinen vuosien 2018–2019 välillä tapahtuneisiin myönteisiin muutoksiin.

– Kysely on meille tärkeä. Käytämme sitä yhtiön kehittämisen mittarina ja se osoittaa, miten onnistumme kehittämään palveluitamme. Meille on myös tärkeää verrata toimintaamme edellisvuoteen. Esimerkiksi Pietarsaarella on suurin myönteinen muutos talvikunnossapidossa verrattuna kaikkiin osallistuviin kaupunkeihin, toteaa Forss.

– Ylipäänsä kaikki Alerten toimintaa, eli katujen kunnossapitoa, puistojen hoitamista sekä liikuntalaitosten ja vaellusreittien kunnossapitoa koskevat mittarit osittavat, että panostuksemme näkyvät ja pietarsaarelaiset ovat ottaneet ne myönteisesti vastaan. Tavoitteenamme on luonnollisesti olla maan keskitasoa tai sen yläpuolella meitä koskevissa palveluissa, mutta on epärealistista odottaa ratkaisuja lyhyessä ajassa.

Linkki tutkimukseen.

Lisätietoa:
Kaupungininsinööri Harri Kotimäki, 044 785 1750, harri.kotimaki@pietarsaari.fi
Alerte Ab Oy:n toimitusjohtaja Håkan Forss, 044 785 1890, hakan.forss@alerte.fi

 

Siirry "Kuulutukset"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)