Sivistys

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliot kouluissa ja päiväkodeissa

Erityisruokavaliosta tulee ilmoittaa hieman ennen kuin lapsi aloittaa päivähoidon tai koulun sen varmistamiseksi, että lapsi saa erityisruokavalionsa nopeasti. Ilmoitus tehdään uudelleen aina päivähoitopaikan tai koulun vaihtuessa.

Ilmoitus erityisruokavaliosta tulee tehdä joka syyslukukauden alkaessa, jotta voidaan varmistaa lapsen oikean ruokavalion saanti. Erityisesti kun kyse on ruoka-allergiasta, joka voi muuttua tai jopa hävitä lapsen kasvaessa jo ennen kouluikää.  Ilmoituslomake on tämän sivun alareunassa (Ilmoitus erityisruokavaliosta).

Ruokapalvelu noudattaa valtakunnallista allergiaohjelmaa, joka painottaa terveyden tukemista. Kansallisen allergiaohjelman (2008–2016) mukaan lieviä allergiaoireita, kuten ohimenevää kirvelyä, kutinaa tai suun punoitusta, ei pidä enää hoitaa allergeenia välttämällä, vaan allergeenille altistamalla ja asteittaisella siedättämisellä. Ruokavaliosta jätetään pois vain ne ravintoaineet, joiden välttäminen on perusteltua voimakkaiden oireiden vuoksi.

Muslimeille ei tarjota halal-lihaa, mutta sianliha korvataan muulla lihalla tai sen sijaan voi valita kasvisruokaa tai vegaaniruokaa. Tarjoamme vegaaniruokaa ainoastaan heille jotka sitä tilaavat.

Kouluruoka muodostaa vain kolmasosan koko päivän energian ja ravinnon saannista. Vegaaneille tarjotaan ruokajuomaksi vain vettä, eikä täydennettyä kasvijuomaa. Kasvismargariinia tarjotaan. Jos teillä on kysyttävää erityisruokavalioista, ottakaa yhteys suoraan joko koulun keittiöön tai Erityisasiantuntijaan Lisa Kentalaan
puh. 044 785 1385

Erityisruokavaliosta vastaavat keittäjät:

Länsinummen koulu: 044 714 7116 keittiö  / 044 714 7116 Kenneth Finholm
Oxhamnin (Rådmans) keskuskeittiö: 06 786 3475 keittiö   / 044 714 7100 Osmo NiittyniemiLomake:
Ilmoitus erityisruokavaliosta

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)