Sivistys

Esiopetus

6-vuotiaiden lasten esiopetus ja päivähoito lukuvuonna 2021-22

Esiopetus alkaa torstaina 12. elokuuta 2021. Esiopetusta annetaan jokaisena koulupäivänä 4 tuntia/päivä klo 8.00-12.00, se on on lakisääteistä ja maksutonta, ja opetus järjestetään koululla. Esiopetus tukee lapsen kehitystä ja oppimisvalmiuksia.

Esiopetukseen osallistuvilla on oikeus myös päivähoitoon, josta peritään maksu tulojen perusteella. Myös päivähoito järjestetään koululla.

Pietarsaaressa esikoulua hallinnoidaan Päivähoito- ja koulutusvirastossa ja vuositoiminta on sama kuin kouluissa, mikä tarkoittaa, että meillä on syysloma, joululoma sekä hiihtoloma.

Esiopetuspaikka määräytyy asuinpaikan mukaan. Pääperiaatteena on, että esiopetukseen tuleville osoitetaan lähiopetuspaikka samalta oppilaaksiottoalueelta kuin perusopetuksessa.

Itälän koulun oppilaaksiottoalueella asuvien lasten esiopetuspaikkana on Itälän koulu, kielikylvyssä olevien Kielikylpykoulu. Ruusulehdon koulun oppilaaksiottoalueella ja Luodossa asuvien lasten esiopetus annetaan Ruusulehdon koulussa, Länsinummen koulun opppilaaksiottoalueella asuvien esiopetuspaikkana on Länsinummen koulu.

Lisätietoja antavat: 

 

Esiopetuksen opetussuunnitelma

Opetussuunnitelma

Ilmoittautuminen esiopetukseen

ilmoittautuminen_esiopetukseen.pdf (16K)

 

 

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)