Sivistys

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatus on kunnan järjestämää lakisääteistä  pedagogista toimintaa.

Varhaiskasvatuksen paikkoija voidaan hakea ympäri vuoden. Hakemus tulee jättää kuitekin viimeistään neljä (4) kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikkaa. 

Syksyn 2021 toiminnan suunnittelun helpottamiseksi, tulisi syksyä koskevat hakemukset jättää sisään viimeistään 21.3.2021. 

Mikäli lapsi tarvitsee ilta- ja yöhoitoa sekä viikonloppuhoitoa huoltajien vuorotyön takia, tulee se mainita hakemuksessa.

Mikäli hoidon tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on päivähoitopaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitoa.

Alla tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseen sekä tarvittavat lomakkeet. 

Online-hakemus: Hakemus varhaiskasvatksen toimintaan sekä aamu-ja iltapäivähoitoon

Online-hakemus: Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

 

Varhasikasvatuksen muutoslomake

Mikäli lapsella on erityisruokavalio, tulee siitä tehdä erillisnen ilmoitus alla olevalla lomakkelella.

Online- hakekus: Ilmoitus erityisruokavaliosta

 Application for daycare

Mikäli täytät tulostettavan hakemuslomakkeen on se palautettava oikein täytettynä sivistysvirastoon, Strengberginkatu 1.

Miten haen varhasikasvtusta? 

Hae 4 kuukautta ennen toivottua alkamispäivää jos tiedät, että tarvitset hoitoa esim. äitiysloman tms. päätyttyä tai toisen huoltajan ollessa kotona.

Jos varhaiskasvatuksen tarve syntyy yllättäen, on käsittelyaikaa varattava 2 viikkoa. 

Hakeminen päiväkotiin

1. Täytä online-hakemus, joka löytyy täältä. Täytä se mahdollisimman tarkkaan.

Valitse varhaiskasvatuksen muoto ja toimipiste lomakkeella. Valitse mielellään myös toinen vaihtoehto. Luettelo päiväkodeista löytyy välilehdellä Päiväkodit.

Jos hakemus tehdään toimintavuoden aikana, voi olla vaikeampaa täyttää toivomukset hoitopaikan suhteen. Teemme kuitenkin parhaamme.

2. Jos mahdollista, jätä tiedot bruttotuloista ennen hoidon aloittamista, kuitenkin viimeistään sen kuukauden aikana, jolloin lapsi aloittaa kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Tästä voit lukea lisää, mitkä tulot otetaan huomioon varhaiskasvatuksen maksuja määrättäessä

Hakeminen kielikylpyyn

Hakuaika 1.2.-21.2. 2021. Infotilaisuus järjestetään etänä digitaalisesti 3.2.2021

klo 18-19 Kielikylpykoululta, Paul Hallvarintkatu 8.

Tutustu kouluun tästä.

Tässä linkki infotilaisuuteen Google Meetin kautta.

1. Täytä online-hakemus, joka löytyy täältä. (Kielikylvyn valintakriteerit löytyvät täältä)

2. Jos mahdollista, jätä tiedot bruttotuloista ennen hoidon aloittamista, kuitenkin viimeistään sen kuukauden aikana, joilloin lapsi aloittaa kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Hakeminen perhepäivähoitoon

1. Täytä online-hakemus, joka löytyy täältä.

Täytä lomake mahdollisimman tarkkaan. Valitse perhepäivähoito kohdasta ”Toivottu päivähoitomuoto”. Valitse mielellään myös toinen vaihtoehto.

Jos hakemus tehdään toimintavuoden aikana, voi olla vaikeampaa täyttää toivomukset hoitopaikan suhteen. Teemme kuitenkin parhaamme.

2. Jos mahdollista, jätä tiedot bruttotuloista ennen hoidon aloittamista, kuitenkin viimeistään sen kuukauden aikana, jolloin lapsi aloittaa kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Päivähoitopaikka myönnetään yleisesti sen toimintavuoden loppuun asti (31.7.), jolloin lapsi aloittaa koulunkäynnin. Päivähoitopaikan irtisanominen tehdään mieluiten kaksi kuukautta ennen lapsen viimeistä hoitopäivää tai niin pian kuin mahdollista. Irtisanominen tehdään kirjallisesti. Lomake löytyy täältä.

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)