Sivistys

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatus on kunnan järjestämää lakisääteistä pedagogista toiminta.

Kunnallista varhaiskasvatuksen paikkaa voi hakea ympäri vuoden. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.

Mikäli hoidon tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on päivähoitopaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitoa.

Alla tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseen sekä tarvittavat lomakkeet. 

Online-hakemus: Varhaiskasvatushakemus ja hakemus esiopetuksen päivähoitoon

Online-hakemus: Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Varhaiskasvatuksen hallinto on suljettu, avaamme jälleen 3.8.2020. 

 

Lomakkeita pdf-muodossa:


Varhasikasvatuksen muutoslomake

Online- hakekus: Ilmoitus erityisruokavaliosta

 Application for daycare

Mikäli täytät tulostettavan hakemuslomakkeen on se palautettava asianmukaisesti täytettynä päiväkotiin tai päivähoito-osastolle, Strengberginkatu 1. Perhepäivähoidon osalta hakeukset palautetaan päivähoito-osastolle, Strengberginkatu 1.

Miten haen varhasikasvtusta? 

Hae 4 kuukautta ennen toivottua alkamispäivää jos tiedät, että tarvitset hoitoa esim. äitiysloman tms. päätyttyä tai toisen huoltajan ollessa kotona.

Jos varhaiskasvatuksen tarve syntyy yllättäen, on käsittelyaikaa varattava 2 viikkoa. 

Hakeminen päiväkotiin

1. Täytä online-hakemus, joka löytyy täältä. Täytä se mahdollisimman tarkkaan.

Valitse varhaiskasvatuksen muoto ja toimipiste lomakkeella. Valitse mielellään myös toinen vaihtoehto. Luettelo päiväkodeista löytyy välilehdellä Päiväkodit.

Jos hakemus tehdään toimintavuoden aikana, voi olla vaikeampaa täyttää toivomukset hoitopaikan suhteen. Teemme kuitenkin parhaamme.

2. Jos mahdollista, jätä tiedot bruttotuloista ennen hoidon aloittamista, kuitenkin viimeistään sen kuukauden aikana, jolloin lapsi aloittaa kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Tästä voit lukea lisää, mitkä tulot otetaan huomioon varhaiskasvatuksen maksuja määrättäessä

Hakeminen kielikylpyyn

Hakuaika 17.2.-1.3. 2020. Infotilaisuus järjestetään 13.2.2020 klo 18.30 Kielikylpykoululla, Paul Hallvarintkatu.

1. Täytä online-hakemus, joka löytyy täältä. (Kielikylvyn valintakriteerit löytyvät täältä)

2. Jos mahdollista, jätä tiedot bruttotuloista ennen hoidon aloittamista, kuitenkin viimeistään sen kuukauden aikana, joilloin lapsi aloittaa kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Hakeminen perhepäivähoitoon

1. Täytä online-hakemus, joka löytyy täältä.

Täytä lomake mahdollisimman tarkkaan. Valitse perhepäivähoito kohdasta ”Toivottu päivähoitomuoto”. Valitse mielellään myös toinen vaihtoehto.

Jos hakemus tehdään toimintavuoden aikana, voi olla vaikeampaa täyttää toivomukset hoitopaikan suhteen. Teemme kuitenkin parhaamme.

2. Jos mahdollista, jätä tiedot bruttotuloista ennen hoidon aloittamista, kuitenkin viimeistään sen kuukauden aikana, jolloin lapsi aloittaa kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Päivähoitopaikka myönnetään yleisesti sen toimintavuoden loppuun asti (31.7.), jolloin lapsi aloittaa koulunkäynnin. Päivähoitopaikan irtisanominen tehdään mieluiten kaksi kuukautta ennen lapsen viimeistä hoitopäivää tai niin pian kuin mahdollista. Irtisanominen tehdään kirjallisesti. Lomake löytyy täältä.

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)