Covid-19 -virusta koskeva tiedote

02.11.2020

Osa henkilökunnasta, jotka ovat oleskelleet Oxhamnin koululla ja Resurssikoululla Pietarsaaressa 27.-28.10., on altistunut covid-19:lle. Kyseisiin henkilöihin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin. Opetus oppilaille jatkuu normaalisti koulussa erityisjärjestelyjen avulla.

Lisäksi Sosiaali- ja terveysviraston alueella aloitettiin loppuviikosta 44 aikaisemmin tuntemattoman covid-19 -tartuntaketjun selvittäminen. Tartunnanjäljityksen yhteydessä on todettu useita altistuksia, muun muassa yksi joukkoaltistuminen 23.-25.10. Lähikontakteihin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin, usealla heistä on testitulos osoittautunut positiiviseksi. Vaikka suuri osa positiiviseksi testatuista olivat jo asetettuja karanteeniin, ovat he ennättäneet olla tartuttavia ennen karanteenin alkua. Tämä on puolestaan aiheuttanut lisää altistumisia alueen työpaikoilla ja kouluissa.

Sosiaali- ja terveysviraston tartunnanjäljitystiimi työskentelee täydellä teholla eri tartuntaketjujen jäljittämiseksi ja eristämiseksi. Nyt on äärimmäisen tärkeää edelleen noudattaa voimassa olevia rajoituksia, kuten

  • maksimissaan 10 hengen kokoontumisia
  • huolellista käsihygieniaa
  • turvaetäisyyksien noudattamista
  • suusuojan käyttämistä, myös työpaikoilla

 

Sosiaali- ja terveysviraston tartuntatiimi

Pietarsaaren kaupunki

2.11.2020

Siirry "Liikunta ja urheilu"-sivulle
Widgetalue (Alhaalla)