Visit Pietarsaari

 

 

From Pietarsaari with love

 

 

Enjoy the Winter - Pietarsaaren talvi parhaimmillaan

 

Pietarsaari on kaunis historiallinen kaupunki meren rannalla. Kaupungin perusti kreivitär Ebba Brahe vuonna 1652. Hän antoi kaupungille sen ruotsinkielisen nimen, Jakobstad, edesmenneen puolisonsa Jacob de la Gardien mukaan. Suomenkielisenä nimenä säilyi vanhan suurpitäjän Pedersören nimestä muotoutunut Pietarsaari.

Pietarsaari on tullut tunnetuksi muun muassa merenläheisestä historiastaan. Kaupunki onkin perinteisesti ollut laivanrakennus- ja merenkulkukaupunki. Tämän lisäksi Pietarsaari muistetaan puistojen ja puutarhojen kaupunkina sekä Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin synnyinpaikkana. 

Tervetuloa Pietarsaareen!

skolparken nicklas storbjork2

 

Lähde kierrokselle historialliseen Pietarsaareen - Strengbergin tupakkatehtaan ympäristöön, Skataan ja Koulupuutarhaan!

360° virtuaalikierros Pietarsaaressa

 

matkailu


Näe ja Koe

Pietarsaaressa riittää nähtävää!

Kaupungin lukuisat puistot ovat kuin keitaita keskellä kaupunkia. Tutustu rovasti Aspegrenin kuuluisaan hyötypuutarhaan tai tunnettuun kasvitieteelliseen Koulupuutarhaan. 

Pietarsaaresta löydät myös monia erikoismuseoita, jotka tarjoavat opettavaisia vierailuja sekä ainutlaatuisia elämyksiä. Näistä esimerkkeinä historiallinen Pietarsaaren kaupunginmuseo sekä arktinen museo Nanoq. 

Meren läheisyys tarjoaa mahdollisuuksia ympäri vuoden. Uimarantoja ja vierasvenesatamia on sekä kaupungissa että sen ulkopuolella ja talvisaikaan Pietarsaaressa voi ulkoilla vaikka hiihtäen tai luistellen meren jäällä.

Kaupungissa on myös rikas kulttuurielämä. Vuoden odotetuin tapahtuma on heinäkuussa vietettävät kaupunkifestivaalit Jaakon Päivät, jotka houkuttelevat tuhansittain vierailijoita Pietarsaareen. 

Lue lisää

naejakoe

Majoitu

Tervetuloa yöpymään Pietarsaareen! Kaupungissa on hyvä ja laaja majoitustarjonta. Voit valita majoituspaikaksi meren äären, kaupungin ydinkeskustan tai vaikka ryhmämajoituksen luonnon helmassa. Kaupungista löytyy niin laadukkaita hotelleja kuin myös retkeilijöiden suosiossa olevia edullisia majoitusvaihtoehtoja. 

Lue lisää

uuismaijoits2

 

Syö ja Juo

Pietarsaari tarjoaa useita eri mahdollisuuksia ruokailuun sekä mukavaan illanviettoon. Voit valita mieleisesi etnisistä ravintoloista ja kotiruokaa tarjoavista lounasravintoloista aina hurmaaviin kahviloihin ja a la carte ravintoloihin, pubeja ja yökerhoja unohtamatta! 

Lue lisää

ravintolat 3

 

Ostokset

Pietarsaaren kauppoja kierrellen on mukava tutustua kaupungin ostostarjontaan. Erilaisia liikkeitä on paljon ja tuotevalikoimasta löytyy niin uniikkeja käsitöitä ja sisustustarvikkeita kuin myös vaatteita ja muotia. Ostosmahdollisuuksia rikastavat myös useat kirpputorit. 

Lue lisää

Shopping IMG 40

 

Matkailupalvelut

Kaikkia Pietarsaareen matkaavia palvelee Pietarsaaren matkailuneuvonta. Löydät palvelupisteemme Raatihuoneelta torin laidalta.

Tämän osion alta löydät lisätietoa muun muassa opaspalveluista, liikenneyhteyksistä sekä ryhmämatkapaketeista. 

Lue lisää

opas

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)