Näe ja koe

Pietarsaaressa riittää nähtävää!

Tutustu Pietarsaaren nähtävyyksiin, tapahtumiin, luontoon ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin sekä katso parhaat kohteet lapsiperheille. 

skata satamakatu kevat nicklas storbjork2

 

Lähde kierrokselle historialliseen Pietarsaareen - Strengbergin tupakkatehtaan ympäristöön, Skataan ja Koulupuutarhaan!

360° virtuaalikierros Pietarsaaressa

 

Nähtävyydet

Pietarsaari on yli 360-vuotias aito kaupunki, jossa mm. vanhat jugendtyyliset rakennukset, useat erikoismuseot ja Skata -yksi maan suurimmista yhtenäisistä puutalokaupunginosista - sulautuvat kaupunkikuvaan mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

Pietarsaari on tunnettu myös merenkulkuhistoriastaan ja viheralueistaan. Suomen kansallisrunoilija, Johan Ludvig Runeberg, syntyi Pietarsaaressa ja kaupungissa on säilynyt useita miljöitä hänen kasvuvuosiltaan. 

Lue lisää

nahtavyydet

Tapahtumat ja kulttuuri

Pietarsaari on tapahtumien ja kulttuurin kaupunki. Kulttuurivuoden avaa helmikuun alussa Pietarsaaren kirjallisuuspainotteinen kulttuuriviikko, Runeberginviikko.

Kaupungissa kannattaa tutustua myös Campus Allegrossa ja Schaumansalissa ympäri vuotta järjestettäviin klassisen ja pop musiikin konsertteihin sekä muihin mielenkiintoisiin tilaisuuksiin.

Erityisen täynnä tapahtumakalenteri on kesäisin. Kesämaanantaisin voit tehdä löytöjä iltatorilla ja viikon kestävät Jaakon Päivät huipentavat tapahtumakesän heinäkuussa.  

Lue lisää

tapahtumat

Liikunta ja vapaa-aika

Kaupunki on ennestään tunnettu jalkapallojoukkue FF Jaron kautta. Jalkapallo-otteluiden lisäksi vapaa-ajasta voi nauttia luonnonkauniilla golfradalla tai vaikka vuokrapyörillä kaupunkiin ja sen lähiympäristöön tutustuen.

Pietarsaari tarjoaa monia mahdollisuuksia aktiivisille kuntoilun ystäville. Kaupungissa toimii useita laadukkaita kuntosaleja ja kuntoilureittejä löytyy kattavasti ulkoilmassakin.

Luonnonläheisiä liikuntamahdollisuuksia tarjoavat myös Fäbodan vaellusreitit ja hiihtoladut. 

Lue lisää

liikuntajavapaaaika2

Luonto ja meri

Pohjanlahden saaristo on ainutlaatuinen. Kapeat salmet, tuulten piiskaama avomeri, hiekkarannat ja aaltojen silittämät kalliot tarjoavat ainutlaatuisia merellisiä elämyksiä.

Parhaiten näistä pääsee nauttimaan Fäbodan metsissä ja rannoilla sekä Mässkärin Luontoasemalla. Molemmat kohteet houkuttelevat ympäri vuoden. 

Kesäaikaan Pietarsaaren vierasvenesatamat sekä tilausristeilyt palvelevat merellä liikkuvia matkailijoita. 

Lue lisää

luontojameri

Lasten Pietarsaari

Pietarsaari tarjoaa hyvät puitteet kaikenlaiseen yhteiseen puuhasteluun. Kesäaikaan perheitä houkuttelevat kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevat uimarannat.

Vain 7 km keskustasta odottavat Fäbodan pitkät, matalat rannat sekä vaellusreitit taukopaikkoineen.

Mukava kokoperheen kohde ympäri vuoden on myös Aspegrenin puutarha, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia leikkiin, kokemuksiin, löytöretkiin ja opettavaisiin toimintoihin. 

Talviaikaan hauskoja hetkiä voi viettää sisäleikkipuisto Maxifunissa. 

Lue lisää

lastenpssaariu

 

 

 

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)