Poststrejken påverkar staden Jakobstads fakturering

26.11.2019

Den pågående poststrejken påverkar staden Jakobstads fakturering. Nedan finns information om hur olika sektorer sköter faktureringen under strejken.

Inom småbarnspedagogiken samt ettans och tvåans mornis- och eftisverksamhet kommer man att printa ut fakturorna för oktober och föra dem till daghemmen och mornisarna/eftisarna där de distribueras till vårdnadshavarna. De som har e-fakturor får inga pappersfakturor.

– Vi har skjutit fram förfallodagen för oktoberräkningen till den 15 december. Det kan vara bra för familjerna att förbereda sig på att räkningen som man i egentligen skulle betala i november nu har förfallodag i december. Då kommer också fakturan för november, säger Matilda Engström, chef för småbarnspedagogiken.

– Om en familj med barn inom småbarnspedagogiken vill betala för oktober redan i november kan de kontakta avdelningssekreterare Lena Rintaniemi (044 785 1594, lena.rintaniemi@jakobstad.fi) eller kanslist Annika Vornanen (06 786 3502, annika.vornanen@jakobstad.fi) på bildningen så får de ett referensnummer. Varje faktura har en egen referensnummer, säger Engström.

Social- och hälsovårdsverket tar kontakt per telefon - Jakobstads vatten avvaktar

Social- och hälsovårdsverket kommer att kontakta klienter per telefon i stället för brev. De som väntar på en kallelse till undersökning eller mottagning behöver förbereda sig på att få ett telefonsamtal från social- och hälsovårdsverket under strejken och svara på kontakten.

Brådskande intyg, beslut, epikriser och brev kan hämtas enligt överenskommelse från respektive enhet. Fakturor sänds vid behov med en fördröjning och längre betalningstid.

Jakobstads Vatten avvaktar med faktureringen tillsvidare. Faktureringsdagen kommer dock att vara på det här året.

– Ifall strejken ser ut att gå över årsskiften så bör vi tänka om, säger Andreas Svarvar, vd för Jakobstads vatten.

Mer information:
Matilda Engström, chef för småbarnspedagogiken, 044 785 1426, matilda.engstrom@jakobstad.fi
Pia-Maria Sjöström, tf. social- och hälsovårdsdirektör, 050 432 3964, pia-maria.sjostrom@jakobstad.fi
Andreas Svarvar, vd för Jakobstads vatten, 044 785 1262, andreas.svarvar@jakobstad.fi

Gå till "Motion och idrott"
Widgetområde (Nere)