Rettig Sport Center: Toppnotering 9 000 kunder på en månad

16.11.2018

Tack vare ett sponsoravtal med Rettig Group kan barn och unga få ekonomiskt stöd för att delta i idrottsverksamhet. Staden fortsätter att utveckla hallen enligt önskemål och resurser.

I april ordnas mässan Bygg-inred-bo för andra gången i den tidigare fabriksfastigheten i Peders - numera Rettig Sport Center. Före och efter det är det främst idrottsföreningar, företag, organisationer, skolor och privatpersoner som hyr in sig i den över 3 000 kvadratmeter stora hallen.

Vi letar också efter en företagare som kunde bedriva kaféverksamhet här.

(Tove Jansson, idrottsdirektör)

Arbetet med att förvandla Rettigs tidigare industrihall till en idrottsanläggning inleddes 2016. Två år senare stod hallen klar, och i dag kan man bland annat spela innebandy, futsal, badminton, pingis eller ha gymnastiklektioner här.

Under processens gång hördes stadens idrottsföreningar angående behov och intresse av att träna i hallen, och staden fortsätter att utveckla hallen enligt önskemål och resurser.

– Vi letar också efter en företagare som kunde bedriva kaféverksamhet här, säger idrottsdirektör Tove Jansson.

WP 20180625 14 25 36 Pro Rettig Sport Center huvuddorr3

Rettighallen i Peders används av företag, föreningar, skolor och privatpersoner som vill spela innebandy,
futsal, badminton, pingis eller träna gymnastik.

Ekonomiskt stöd till barn och unga för idrottsverksamhet

Den som vill använda hallen köper ett passerkort och bokar tid via Idrottsbyrån. Med passerkortet får kunden tillträde till hallen under de tider som hen har bokat. I bokningssystemet på stadens hemsida kan man se vilka tider som är lediga.

Enligt uppgifter tillgängliga i oktober inföll fjolårets toppnotering i april med över 9 000 kunder under en månad.

Stadens bildningsnämnd, idrottssektionen och idrottsbyrån jobbar aktivt för att skapa
en trivsam miljö för stadens ungdomar.

Staden har ingått ett tioårigt sponsoravtal med Rettig Group, där en fjärdedel av sponsorpengarna går till att stödja barn och ungdomar som av någon anledning har ekonomiskt svårt att delta i idrottsverksamhet.

– Stadens bildningsnämnd, idrottssektionen och idrottsbyrån jobbar aktivt för att skapa en trivsam miljö för stadens ungdomar, en miljö som inspirerar till en aktiv fritid för Jakobstad och dess omnejd, säger Jansson.

Mer information: Tove Jansson, idrottsdirektör, 044 785 1625, tove.jansson@jakobstad.fi
Mer information om Rettig Sport Center.

 

 

Gå till "Motion och idrott"
Widgetområde (Nere)