Jakobstad satsar på att utveckla Fäboda-området

26.03.2021

Pietarsaaren kaupunki parantaa Fäbodan vapaa-ajan alueen palveluja ELY-keskuksen myöntämällä 60000 €:n avustuksella. Pietarsaaren kaupungin oma osuus vaellusreittien parannushankkeesta on 75000 €. Kosteat, vaikeakulkuiset osuudet korjataan rakentamalla pitkospuita ja tekemällä muita parannuksia. Lisäksi Pikkuhiekan luo rakennetaan uusia grillipaikkoja ja lastenpolku.

Suunniteltuja toimenpiteitä mm:

  • karttojen uusiminen
  • reitistön uusiminen ja merkkaus maastoon
  • vaikeakulkuisten osuuksien perusparannus mm. pitkospuilla ja soralla
  • uusien grillipaikkojen rakentaminen
  • uusi lasten elämyspolku
  • uusi laituri

- Olemme tehneet perusteellisen inventoinnin koko alueella ja kartoittaneet reitistön vaikeakulkuiset osuudet. Vaikka tavoitteena on aloittaa työt mahdollisimman pikaisesti, kestävät ne todennäköisesti vuoden loppupuolelle saakka. Fäbodan vaellusreitit ovat parasta Pietarsaarta ja toivommekin, että toteutettavien toimenpiteiden avulla yhä useampi kaupunkilainen pääsee nauttimaan alueen ainutlaatuisesta luonnosta, kertovat teknisen palvelukeskuksen rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm ja maankäyttöinsinööri Viljam Knif.

Fäbodan alueen vapaa-ajan toimintojen kehittäminen on osa kaupungin työryhmän tammikuussa 2021 asettamia tavoitteita. Työryhmän loppuraporttiin voit tutustua täällä: Fäboda, Joutsen, FantaSea ja uimahalli- Yhteiset olohuoneemme 

 

Lisätietoja:

Rakennuttajainsinööri Frank Bäcksholm, frank.backsholm@pietarsaari.fi, puh. 044 7851 998

Maankäyttöinsinööri Viljam Knif, viljam.knif@pietarsaari.fi, puh. 044 7851 399

Go back to "News"
Bottom Widgetarea