Ny servicehandledare vill bidra till snabbare integration och ökad hemkänsla

10.10.2018

Från och med i sommar har Integrationsporten en servicehandledare med fokus på enbart sysselsättning och utbildning. Målet är snabbare integration men också en ökad hemkänsla för nyinflyttade i Jakobstadsregionen.

- Det kan handla om jobb, praktik- eller studieplats. Efter att den nya lagen om taxitrafik trädde i kraft har jag exempelvis fått frågor om hur man kan börja köra taxi. En annan ville ha hjälp med att översätta dokument som visar hens yrkeskompetens från hemlandet, säger servicehandledare Johanna Järvikivi.

Järvikivi är en av handledarna som tar emot på Integrationsenhetens informationspunkt “Intergationsporten” på Alholmsgatan i Jakobstad, måndagar till fredagar klockan 13-16. Det är också möjligt att boka ett möte andra tider.

Målgruppen är invånare med invandrarbakgrund och som bor i Jakobstadsregionen. Varför man flyttade hit eller hur länge man varit här har, enligt Järvikivi, ingen betydelse.

- Det finns många regionala läroanstalter och organisationer som jobbar med sysselsättning och utbildning för personer med invandrarbakgrund. Mitt mål är att hjälpa personer in på rätt stig och kanske fylla ett tomrum ifall ett sådant finns. Det kostar inget att besöka oss. Tillsammans gör vi upp en plan för hur personen/du kommer vidare.

För mer information:
Johanna Järvikivi, servicehandledare vid Integrationsenheten i Jakobstadsnejden, 044 785 1586
Anna Kotka-Bystedt, projektkoordinator vid Integrationsenheten i Jakobstadsnejden, 044 785 1687

För mer information om Porten, se stadens hemsida.

 

Gå till "Nyheter"
Widgetområde (Nere)