Pop up-café Bibban från och med 11.1.2020

08.01.2020

Från och med 11.1.2020 ordnar staden Jakobstad en samlingsplats för ungdomar i bibliotekets tidningsläsesal på lördagskvällar.

Salen är öppen klockan 19-23 och två anställda från ungdomsväsendet, biblioteket eller After Eight är alltid närvarande.

– Testperioden pågår ända till 22.2.2020, vilket betyder att ungdomarna under sju lördagskvällar har en plats mitt i stan där de kan tillbringa tiden inomhus, säger biblioteksdirektör Leif Storbjörk.

Programmet för kvällarna utvecklas utifrån ungdomarnas önskemål, det enda som är säkert är att kaffe serveras varje gång.

– De två första gångerna är det möjligt att spela olika spel. 25.1 finns en mikrofon och en högtalare på plats om någon vill uppträda under kvällens lopp. Programmet för februarikvällarna utformas enligt önskemål. Under januari är det också möjligt att delta i namntävlingen för ungdomshörnet som eventuellt är på kommande till bibban, säger ungdomssekreterare Tiina Höylä-Männistö.

Förhoppningen är att ungdomarna ska komma dit och berättar ifall platsen är lämplig att tillbringa tid på under lördagskvällar och bidrar med önskemål om vad man kan göra under kvällarna. Jakobstads nya ungdomsfullmäktige deltar också i planering av dessa kvällar.

Mer information:
Tiina Höylä-Männistö, ungdomssekreterare, 044 785 1567
Leif Storbjörk, biblioteksdirektör, 044 785 1274

 

pop up youth cafe bibban kirjasto

Gå till "Nyheter"
Widgetområde (Nere)