Staden Jakobstad/Kulturbyrån ställer in evenemang

06.10.2020

Staden Jakobstad/Kulturbyrån ställer in evenemang

På grund av rådande rekommendationer samt risk för smittspridning, kommer Staden Jakobstad/Kulturbyrån att ställa in följande evenemang hösten 2020: Svenska Dagen-festen 6.11, Spektakeldagen 21.11 och Självständighetsdagens fest 6.12.

”I egenskap av kommunal arrangör anser vi att vi måste ta vårt ansvar i stoppandet av smittspridningen. Vi har också följt noggrant med nationella arrangörer och eftersom även slottsbalen inte ordnas i fysiskt format detta år kommer Staden Jakobstad också att avstå från att ordna en fest lokalt” säger Robin Käldström från kulturbyrån.

Spektakeldagen, som är hela familjens konst- och kulturdag för att uppmärksamma Barnkonventionens dag, blir även inställd för att vi ska undvika eventuella smittspridningar i Jakobstad. En del av Spektakeldagens planerade aktiviteter kan i bästa fall ordnas under våren på exempelvis Runebergsveckan i februari. En del av de inplanerade föreställningarna kommer att kunna ses digitalt under vecka 47.

”Inställandet av Spektakeldagen var ett mycket tungt beslut för kulturbyrån och Wava-institutets konstlinje Balatako, som tillsammans ordnar det årliga evenemanget. Men beslutet är definitivt det rätta eftersom säkerheten och tryggheten är viktigast. Spektakeldagen brukar vara höjdpunkten för hela verksamhetsåret, en glad dag som ger inspiration till alla. Vi fokuserar våra tankar redan nu på följande års Spektakeldag, som ska bli en glädjens fest, återseendets fest då vi (hoppeligen) igen kan krama varandra då vi ses i det glada folkvimlet” säger Marja-Leena Hyytinen från kulturbyrån.

Gå till "Nyheter"
Widgetområde (Nere)