Visit Jakobstad

Ät och drick

Jakobstad erbjuder flera olika möjligheter till mat och trevlig samvaro.

Du kan välja din favorit bland etniska restauranger och lunchrestauranger med husmanskost, charmiga kaféer och à la carte-restauranger, pubar och nattklubbar inte att förglömma.


Restauranger 

Jakobstad har i förhållande till sin storlek ett överraskande stort utbud av olika restauranger. Det finns speciellt många etniska restauranger. Dessutom finns även högklassiga à la carte restauranger samt små och trivsamma supérestauranger för alla smaker.

Läs mera 


Caféer

I Jakobstad finns caféer såväl i en idyllisk trähusmiljö som trendiga caféer i centrum av staden. Speciellt i närheten av Storgatan och gågatan finns många trevliga caféer. Sommartid har många caféer terass mot gatan eller innergården, där man kan njuta av solen och den gröna omgivningen.

Läs mera 

cahvila


Lunchrestauranger och övriga matställen

I staden och dess omgivning finns många restauranger som erbjuder varm lunch på vardagar och ibland också på lördagar. På den här sidan har vi samlat de restauranger som serverar lunch och som inte har supéservering. Du lägger väl märke till att många av restaurangerna i den tidigare nämnda kategorin serverar förutom supé också lunch.

Under den här sidan finns också alla andra matplatser i staden samlade, t.ex. snabbmatsrestauranger och pizzerior.

Läs mera


Sommarrestauranger och -caféer 

Jakobstads förtjusande sommarrestauranger och -caféer öppnar oftast sina dörrar och terrasser i maj. Sommarperioden slutar vanligtvis i september, men det är bra att kontrollera exakta öppethållningstider på restaurangernas egna sidor.

Vid många sommarrestauranger kan man njuta av både skärgårdslandskap och god mat. Sommarrestaurangerna serverar ofta också lunch samt kaffe och bakverk. Med andra ord finns det säkert något för alla vid sommarrestaurangerna.

Läs mera 

kesaravintola2


Beställningsrestauranger och festutrym

Här har vi samlat festplatser samt beställningsrestauranger som erbjuder fest- och cateringstjänster i Jakobstad.

Många andra restauranger erbjuder också cateringstjänster och lämpar sig som festplatser, så det lönar sig att bekanta sig med restaurangernas egna sidor när man söker en festplats.

Läs mera


Pubar och nattklubbar

Kom och bekanta dig med Jakobstads avslappnade pubar och nattklubbar. Flera platser ordnar livemusik, speciellt på helger och under somrarna, och på vissa ställen kan man också sjunga karaoke.

Sommartid har största delen av barerna även terrass.

 

Widgetområde (Innehåll)
Widgetområde (Nere)