Visit Jakobstad

Se och upplev

I Jakobstad finns det mycket att se och uppleva!

skata satamakatu kevat nicklas storbjork

 

Upplev Jakobstads historia under en rundtur - runtom Strengbergs tobaksfabrik, i Skata och Skolträdgården!

360° virtual tur i Jakobstad

 

Sevärdheter

Jakobstad är en äkta, över 360 år gammal stad, där bl.a. gamla byggnader i jugendstil, flera specialmuseer och Skata – en av vårt lands största enhetliga trähusstadsdelar – smälter in i stadsbilden och bildar en intressant helhet.

Jakobstad är känt också för sin sjöfartshistoria och sina grönområden. Finlands nationalskald, Johan Ludvig Runeberg, föddes i Jakobstad och flera miljöer från hans uppväxt finns bevarade i staden.

Läs mer

nahtavyydet2

Evenemang och kultur

Jakobstad är de många evenemangens och kulturens stad. Kulturåret inleds i början av februari med Runebergsveckan, stadens litterärt betonade kulturvecka.

I Schaumansalen i Campus Allegro ordnas det året om konserter med klassisk musik eller popmusik och andra intressanta tillfällen som är värda ett besök.

Sommartid är evenemangskalendern särskilt välfylld. På måndagarna kan man hela sommaren göra fynd på kvällstorget. Evenemangssommaren kulminerar i Jakobs dagar, som går av stapeln i juli och räcker en hel vecka.

Läs mer

tapahtumat2

Natur och hav

Bottniska viken har en unik skärgård. De natursköna, smala sunden, det vindpiskade öppna havet, sandstränderna och klipporna, som vågorna har slipat, ger enastående naturupplevelser.

De bästa ställena att njuta av havsmiljön är i skogarna och på stränderna i Fäboda eller på Mässkärs Naturstation. Båda platserna lockar besökare året om.

Sommartid finns det i Jakobstad gästhamnar och beställningskryssningar för turister som vill röra sig på sjön.

Läs mer

luontojameri2

Idrott och fritid

Staden är sedan gammalt känd via fotbollslaget FF Jaro. Förutom att gå på fotbollsmatch kan man på fritiden njuta av vår natursköna golfbana eller hyra en cykel och bekanta sig med staden och omgivningarna i egen takt.

Jakobstad erbjuder många möjligheter för aktiva motionärer. I staden finns flera välutrustade gym och utomhus finns det motionsstigar på olika håll i terrängen.

Naturnära motionsmöjligheter erbjuder också vandringslederna och skidspåren i Fäboda.

Läs mer

liikuntajavapaaaika3

Barnens Jakobstad

Jakobstad erbjuder goda yttre omständigheter för familjer som vill göra något tillsammans. Badstränderna lockar sommartid både yngre och äldre.

Bara 7 km från centrum väntar de långa, grunda stränderna i Fäboda och vandringslederna med rastplatser.

Ett trevligt besöksmål för hela familjen året om är också Aspegrens trädgård, som erbjuder många möjligheter till lekar, upplevelser, upptäcktsfärder och lärorika sysselsättningar.

Vintertid kan man tillbringa roliga stunder i leklandet Maxifun.

Läs mer

lastenpssaariu2

 

 

Widgetområde (Innehåll)
Widgetområde (Nere)