Visit Jakobstad

Barnens Jakobstad

Vad är det som små barn tycker om? Att simma, bygga sandslott, leka vattenkrig, åka rutschbana, djur och natur, lek och spel. Men mest tycker de om att vara tillsammans med sina föräldrar. 

På denna sida har vi samlat sevärdheter för barnfamiljer. 


Rosenlundsområdet
Trädgårdsgatan 6A-C, tel. (06) 724 3101

Aspegrens trädgård och Rosenlundsområdet bjuder på mångsidiga möjligheter till lek, upplevelser, upptäckter och lärorika aktiviteter.

Rosenlundsområdet erbjuder mångsidiga möjligheter året runt. Vintertid finns möjligheter till skidåkning och lek i snön och sommartid finns det gammaldags lekar och spel som fritt får användas.

Under sommarhalvåret flyttar också får, kaniner och andra djur till Rosenlund!

Rosenlund är ett utmärkt utflyktsmål för hela familjen! 

Läs mer

Se på kartan

barn i aspegren

Maxifun
Järnvägsgatan 23, tel. 044 350 0050

Leklandet Maxifun erbjuder en garanterad rolig upplevelse för barn i alla åldrar i alla väder. I den stora inomhusparken finns bl.a. klätterställningar, bollhav, fotbollsplan, rutschbanor, hoppslott, trampolin park, party room och mycket annat. På området finns också ett café.

Läs mer

Se på kartan  

PicMonkey Collage 3

Ridning

Fäbodavägens stall
Fäbodavägen 132, tel. 040 734 9561

Ridskolan Fäbodavägens stall ordnar ridlektioner såväl åt nybörjare som åt längre hunna ryttare. Vid stallet ordnas också terrängridning, ridläger och veckoslutsläger. Vid stallet har man också en gratis ponnyklubb för familjens yngsta.

Läs mer 

Se på kartan

Bubblans ponnystall
Fäbodavägen 132, tel. 040 0729562

Bubblans ponnystall ordnar bland annat ponnyridning på olika evenemang, ridlektioner på ponnyer och större hästar samt dagsläger.

Läs mer

Se på kartan

ratsastushevoset2

Simstränder

I Jakobstad finns det flera vackra, grunda simstränder.

I Fäboda, ca 10 km från Jakobstads centrum, öppnar sig Fäbodas vita, rofyllda och grunda sand- och klippstränder. Lillsand påminner om en lagun med sin buktiga strand. Storsand, som ligger söder om Lillsand, har en stor sandstrand som är bredare och grundare än Lillsand.

Läs mer 

Se på kartan

uimarannat2

 

 

Widgetområde (Innehåll)

Bildgalleri

Widgetområde (Nere)