Uusi asukas

Tervetuloa Pietarsaaren seudulle!

Pietarsaaren seutu on kaksikielistä aluetta. Se koostuu viidestä kunnasta, jotka ovat Pietarsaari, Pedersöre, Luoto, Kruunupyy ja Uusikaarlepyy. Asukkaita on yhteensä 48 600 ja työpaikkoja yli 21 000. Pietarsaaressa on 19 500 asukasta ja 11 000 työpaikkaa.

Pietarsaaren vahva teollinen pohja ja toimiva elinkeinoelämä ovat mahdollistaneet palveluiden kehittämisen. Alueen kunnat tekevät yhteistyötä ja muodostavat yhtenäisen talousalueen.

 

 

 jstadsnejden

Pietarsaaren seudun työpaikkaomavaraisuusaste on maan korkeimpia (130,8%). Pietarsaareen pendelöi päivittäin 3200 työntekijää naapurikunnista, ja 1800 pietarsaarelaista käy töissä lähikunnissa. Pietarsaaren seudulla on 3000 yritystä, ja näistä 1200 on Pietarsaaressa. Kokkolan seudun kanssa Pietarsaaren seutu muodostaa yhtenäisen työmarkkina-alueen, missä on yli 100 000 asukasta ja yli 6000 yritystä.

Pietarsaari on ihanteellinen paikka yrittämiselle, sillä yrityksiä on kaikilla toimialueilla. Monet niistä vievät palveluitaan ja tuotteitaan ulkomaille. Se antaa kaupungille kansainvälisen leiman.

Oletko tullut Pietarsaaren seudulle opiskelemaan, töihin, perhesiteiden takia tai pakolaisena? Lue lisää alla olevista pikalinkeistä.

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)