Opiskelu

Jos osaat suomea tai ruotsia sinun on helpompi viihtyä ja osallistua uudessa kotimaassasi. Sinun on helpompi hoitaa asioita viranomaisten kanssa, seurata uutisia, saada uusia tuttavuuksia ja ystäviä. Sinä ehkä jo hallitset kielen ja haluat jatkokouluttautua.

Jos opiskelet Suomessa yli kolme (3) kuukautta tarvitset oleskeluluvan. Opintojen on oltava tutkintoon johtavia. Myös vaihto-opiskelijoille myönnetään oleskelulupa, jos on kyse hyväksytystä vaihto-ohjelmasta.

Opiskelijan toimeentulosta vaaditaan selvitys. Se tarkoittaa sitä, että sinun on osoitettava pystyväsi taloudellisesti huolehtimaan itsestäsi. Et voi saada Suomessa opintotukea, ja sinulla on oltava myös riitävä sairausvakuutus. Suomessa sairausvakuutus vastaa sairaanhoidon kuluista.

Jos haet oleskelulupasi pidennystä, sinulla on oltava tietty määrä opintosuorituksia. Vaikka oleskelulupa myönnetään opintoja varten, opiskelija voi myös tehdä tietyn määrän töitä. Ota selvää kuinka paljon voi tehdä töitä opiskelun ohessa. Jos sinulla on kysyttävää, käänny Maahanmuutoviraston puoleen.

Opiskelijan oleskelulupa on tilapäinen (B-lupa). Opinnot voivat kestää yli vuoden, mutta oleskelulupa myönnetään yleensä vuodeksi kerrallaan. Jos haluat opintojesi jälkeen jäädä Suomeen, sinun on haettava uusi oleskelulupa ja uusin perustein. Uusi peruste voi olla esim. työ tai perhe. Kun olet suorittanut tutkinnon, sinulle voidaan myöntää tilapäinen oleskelulupa työnhakua varten. Lupa on voimassa kuusi (6) kuukautta.

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)