Kielikursseja

Suomen ja ruotsin kielikursseja

Suomen viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi. Kotoutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan on yksinkertaisempaa, jos osaat kielen, jota kotipaikkakunnallasi puhutaan. On tärkeää, että opit uuden kotimaasi kielen ja töiden saaminen on helpompaa, jos osaat suomea. Noin viidellä prosentilla suomalaisista on ruotsi äidinkielenä.

Kielikursseille voi olla jonoa, joten sinun kannatta hakea kielikurssille heti tullessasi maahan. Kursseja on kaiken tasoisia. Jos et ollenkaan osaa kieltää, voit aloittaa alkeiskurssilla. Myös henkilöille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa on kursseja. Tavallisesti kurssit järjestetään päivisin, mutta myös iltakursseja on tarjolla.

Jotkut kurssit maksavat ja jotkut ovat ilmaisia. Koulujen kurssit käynnistyvät tavallisesti elokuussa tai syyskuussa sekä tammikuussa. On tärkeää ilmoittautua hyvissä ajoin ennen kurssin käynnistymistä. Kysy kouluista koska ilmoittautumisaika alkaa.

Pietarsaaren seudulla voit suorittaa ruotsin ja suomen kielen kursseja seuraavissa oppilaitoksissa:

Voit opiskella suomea ja ruotsia myös itsenäisesti Internetissä. Voit hakea sopivaa opintomateriaalia esimerkiksi seuraavilla verkkosivustoilla:

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)