Uusi asukas

Pakolaisten vastaanotto

Pietarsaaren seutu sai ensimmäiset kiintiöpakolaisensa (vietnamilaiset) 1989. Vuodesta 2010 lähtien Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Pedersöre, Luoto ja Kruunupyy ovat vastaanottaneet yhdessä pakolaisia. Vuonna 2010 alueelle tuli 36 burmalaista kiintiöpakolaista. Vuonna 2011 seudulle tuli 79 kiintiöpakolaista Afganistanista ja vuonna 2012 vastaanotettiin 50 pakolaista Afganistanista.
Viimeisten vuosien aikana (2014- 2016) Pietarsaaren seutu on vastaanottanut 50 syyrialaista pakolaista per vuosi. Kauden 2017 - 2019 aikana Pietarsaaren seutu ottaa vielä vastaan 100 kiintiöpakolaista per vuosi.
Pietarsaaren seudun kotouttamismalli

Pietarsaaren seutu on uusinut kotouttamismallinsa, ja se näkyy kaikessa kotouttamistyössä. Maahanmuuttotyötä on tehostettu uudella organisaationmallilla, uudella yhteistyösopimuksella ja verkostoitumalla vapaaehtoistyötä tekevien ja viranomaisten kanssa. Tämä on jatkoa yhteistyölle, jonka Pietarsaaren, Luodon, Kruunupyyn, Uudenkaarlepyyn ja Pedersören kunnat aloittivat vuonna 2010. Pietarsaaren seudun kunnilla on erilaisia tarpeita, mutta kunnat hyötyvät kuitenkin yhteisestä tavoitteesta ja suunnitelmasta sekä samantapaisista tavoista toteuttaa niitä. Tasa-arvoinen palvelu on tärkeä seudulla, missä kunnat ovat samankaltaisia. Pietarsaaren seudun kotouttamismalli perustuu ensisijaisesti verkostotyöhön ja jatkuvaan vuoropuheluun. Verkostoituminen on tärkeää ja laaja-alaista.

Lue lisää. Eri kuntien kokemuksia kiintiöpakolaisten kotouttamispalveluista.
Tietopaketti – pakolaisten vastaanottaminen

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)