Liikunta ja urheilu

Pietarsaaren seudulla on paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja urheilua. Vilkkaassa yhdistyselämässä voi oppia tuntemaan uusia ihmisiä, joilla on samanlaiset kiinnostuksen kohteet. Urheilu tuo lapset ja aikuiset liikunnan pariin, tarjoaa haasteita ja mahdollisuuden pitää hauskaa.

Jos haluat aloittaa liikunnan jossakin yhdistyksessä, ota yhteyttä johonkin henkilöön, joka auttaa sinua löytämään sopivan ryhmän. Yhdistysten yhteystiedot löytyvät mm. internetistä.Toinen vaihtoehto on mennä mukaan harjoituksiin ja kysyä siellä. Ohjaajilta saat apua. 

Jos olet mukana jonkun yhdistyksen ryhmässä tai joukkueessa, teillä on yleensä yhteiset harjoitusajat. Muista tulla hyvissä ajoin omiin harjoituksiisi.

On myös tärkeä oppia yhdistyksen pelisäännöt. Ne voivat liittyä esim. pukeutumiseen tai käyttäytymiseen harjoituksissa, Jos olet epävarma, voit aina kysyä. Liikunta-aktiivit vastaavat enemmän kuin mielellään kysymyksiisi.

Useimmat yhdistykset perivät vuosittain tai kausittain jäsenmaksua. Jäsenmaksuvaroilla harrastusta voidaan pyörittää mielekkäästi. Jäsenmaksujen lisäksi vapaaehtoisten apu on tervetullutta yhdistyksissä. Apua voidaan tarvita esim. harjoituksissa, tapahtumien tarjoilun järjestämisessä tai yhdistyksen tilojen ja varusteiden hoitamisessa.

Voit mieluusti kysyä, millaista apua juuri sinun yhdistyksesi tarvitsisi. Apusi on arvokasta. 

skiing 01032017 02Mar2017 3

Kuva: Dieter Berghmans

 

 

 

 

 

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)